El Departament d’Agricultura es compromet amb la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre

Un moment de l'acte.

Agricultura aportarà 30.000 € per al foment de l’activitat agroforestal dins de les línies del Pla d’Acció de la Reserva de Biosfera.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, aportarà 30.000 € per al foment de l’activitat agroforestal dins de les línies del Pla d’Acció de la Reserva de Biosfera de les Terres de l’Ebre. Així ho ha explicat, avui, la consellera Meritxell Serret, que ha assistit a la reunió del Consell Consultiu de la Reserva.
Segons l’acord de col·laboració, el Departament d’Agricultura encomana al Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), que és l’ens gestor de la Reserva, l’elaboració i implementació d’una Estratègia Forestal de la Reserva.
La superfície forestal de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre supera les 150.000 hectàrees, de les quals aproximadament un 50 % són de propietat pública, majoritàriament dels ens locals. La singular presència de propietat forestal pública, l’elevada biodiversitat i els importants riscos a què ha fer front aconsellen un tractament diferencial per als espais forestals de la Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre, que s’haurà de concretar i aplicar en el marc d’aquesta Estratègia Forestal.
La col·laboració entre DARP i COPATE en aquesta Estratègia Forestal de la Reserva ampliarà i reforçarà les actuacions que ambdues administracions estan efectuant en aquest àmbit territorial.
Concretament, en l’àmbit de gestió forestal dels boscos públics de Terres de l’Ebre el Departament d’Agricultura ha atorgat ajuts per un import total de 432.338 euros l’any 2016, en concepte de xarxes viàries per a la gestió dels boscos (24.752€), actuacions silvícoles (64.374€), infraestructures en la prevenció d’incendis (145.852€), i suport a les tasques de les ADF (197.358€).
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.