Denuncien la celebració d’una festa ‘rave’ il·legal a Querol, a l’Alt Camp

L’Ajuntament alerta del perill d’incendi forestal a la zona, on s’hi haurien concentrat 200 cotxes

ACN Querol .- L’Ajuntament de Querol ha denunciat aquest dissabte l’organització d’una festa ‘rave’ il·legal en un camp particular del terme municipal. Segons ha explicat l’alcalde, Jordi Pijoan, a l’ACN, a la zona ja hi podria haver fins a 200 vehicles. Diversos veïns van alertar el consistori divendres al vespre que hi havia “molt moviment de cotxes cap a Montagut” i, de cara la nit, els propietaris de les masies d’Esblada i Fomigosa van avisar que molts vehicles circulaven per la zona i que alguns transportaven generadors. Segons ha explicat Pijoan, els Mossos d’Esquadra es van dirigir aleshores a la zona però la festa “ja s’havia fet gran” i no van poder fer res. Per això, segons l’alcalde, els agents s’han limitat a tallar els accessos dels camins principals, però l’Ajuntament apunta que els participants podrien estar-hi arribant per camins alternatius. A més, alerta del risc elevat d’incendi a la zona.
Concretament, la ‘rave’ se celebra en un camp particular no sembrat en una zona boscosa i de difícil accés a la carretera que va de Querol a Esblada i que és la mateixa ubicació ja es va utilitzar a l’octubre per celebrar una festa, també il·legal, on van participar una vuitantena de vehicles. Amb tot, ara l’alcalde apunta que l’esdeveniment és més gran que el d’aleshores, perquè gaudeixen “de més hores de llum” i a l’octubre va fer “molt fred i el mateix mal temps els va fer fora”.

Sobre la possibilitat d’un desallotjament, l’alcalde ho descarta perquè “és una massa important de gent” que ja va rebre “de mala manera i amb una actitud amenaçadora” la patrulla de Mossos. Així, “els agents esperen que no entri ningú més, identificar-los quan surtin i que es vagi desgastant la festa, però segurament hi estaran fins dilluns”, ha afegit.

El consistori també ha lamentat que els participants estan generant “una gran quantitat de deixalles i fent malbé camins” i fent “molt soroll” a la nit. A més, s’hi suma l’elevat risc d’incendi, en un moment en què el consistori “no para de rebre comunicats d’Emergències demanant precaució per no fer foc i extremar les precaucions”.