La CUP ja és acusació popular al ‘cas 3%’

Els anticapitalistes demanen ser part a l’expedient de Germà Gordó al TSJC

ACN Barcelona .- La CUP-Crida Constituent ja és acusació popular al ‘cas 3%’. Els anticapitalistes han comparegut amb aquesta qualitat en l’expedient del Jutjat d’Instrucció 1 del Vendrell, sobre el cas que investiga el presumpte pagament de comissions a l’antiga Convergència a canvi d’adjudicacions públiques. Tal i com ha explicat la CUP en un comunicat, la sol·licitud va ser atesa pel magistrat instructor que va exigir una fiança de 500 euros al partit per formalitzar la seva condició de part. Un cop ingressada la quantitat, el jutge Josep Bosch ha dictat una Providència on la CUP apareix ja com a acusació popular, una resolució del 15 de juny i que va ser notificada aquest dilluns a la formació independentista. A més, la CUP ha demanat ser part a l’expedient de l’exconseller de Justícia Germà Gordó al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).
La CUP podrà ara accedir al contingut de les actuacions del ‘cas 3%’, participar en les diligències i instar allò que consideri en la investigació. Així mateix, els anticapitalistes han presentat aquest dimarts mateix un escrit a la Sala Civil i Penal del TSJC en l’expedient que s’hi tramita per investigar les responsabilitats de Gordó, ara diputat parlamentari no adscrit, després de deixar el PDeCAT i el grup parlamentari de JxSí. La CUP també ha demanat ser acusació popular en la branca aforada del ‘cas 3 %’ que instruirà el magistrat del TSJ Carlos Ramos.

“La fermesa de la CUP-CC en la lluita contra la corrupció en general i en la lluita contra la corrupció en el ‘cas 3%’ en particular resulta un cop més confirmada per les actuacions en el front judicial, que cal complementar amb els fronts polítics i ciutadà”, ha manifestat el diputat anticapitalista Benet Salellas. “En el vessant polític, nosaltres vam ser la primera formació política a demanar la dimissió de Gordó i a exigir-li el retorn de l’acta de diputat. Una situació que no s’ha produït i que demostra que Gordó entén la política com una qüestió de benefici i profit personal i no pas de projecte col·lectiu i construcció republicana”, ha afegit.