Cremen una pancarta dels Jordis a Tarragona

Pla general de la pancarta per la llibertat dels Jordis, parcialment calcinada, al terrat d'una casa del centre de Tarragona. Imatge del 17 d'abril del 2018. (Horitzontal)

El propietari porta el cas als Mossos d’Esquadra perquè hi ha indicis que l’incendi ha estat provocat

Redacció.- Un tarragoní ha denunciat als Mossos d’Esquadra la crema d’una pancarta per la llibertat dels Jordis que havia penjat fa unes setmanes a la façana de casa seva, a la cantonada de l’avinguda de Ramón y Cajal amb el carrer de Pere Martell, a Tarragona. L’afectat, Pere Socias, ha explicat a l’ACN que aquest dimarts al matí l’han advertit que sortia una intensa fumera del seu terrat i, quan ho ha anat a comprovar, els Bombers ja estaven arribant al lloc. Ell mateix ha intentat sufocar les flames, que també han afectat la tela asfàltica instal·lada a la coberta. L’home ha relatat que, fa uns dies, havia observat al terrat un got de plàstic amb alcohol i paper de cuina cremat, però que hi va restar importància. Aquest dimarts, la pancarta d’aproximadament 1,5 metres d’amplada per 3 de llargada ha quedat parcialment calcinada. Tot i que se n’investiguen les circumstàncies, es tractaria d’una acció intencionada, segons que li han transmès els Bombers a l’afectat.
Socias ha explicat que fa temps que viu en aquest immoble del centre de Tarragona, on també hi té el seu estudi d’arquitectura. Fa unes setmanes va decidir col·laborar amb Òmnium Cultural i des de l’entitat li van oferir que pogués instal·lar pancarta. La lona, de grans dimensions, comptava amb les inscripcions ‘Llibertat! Us volem a casa. Llibertat Jordis’ i estava penjada des del terrat cap a la façana.

“Cadascú posa els seus símbols i pancartes, i no havia vist mai que això arribés a aquest extrem. Cremar una pancarta no és només això, podria haver-hi un accident més greu i produir danys a l’edifici o als del voltant. Si haguessin llençat un ou… però que hi calin foc m’ha deixat una mica trasbalsat”, ha lamentat Pere Socias.