La Costa Daurada tanca la primera quinzena d’agost amb més pernoctacions i sense cancel·lacions per l’atemptat

L'imatge clàssica de la platja Salou ple de turistes no es veurà aquesta temporada 2020. ACTUAL

Les reserves pel setembre es mantenen al ritme “habitual”

ACN Salou .- La Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) ha valorat positivament la “capacitat de reacció” de l’activitat turística de la Costa Daurada després de l’atemptat de Cambrils (Baix Camp). El sector ha assegurat que s’ha instaurat la normalitat i que les cancel·lacions de reserves han estat pràcticament “nul·les”, ja que no arriben ni a l’1%. A més, les reserves pel pròxim mes de setembre es mantenen al ritme “habitual” d’altres anys. La Costa Daurada -Salou, Cambril i Vila-seca, ha tancat la primera quinzena d’agost amb un increment de pernoctacions del 4% respecte el mateix període de l’any passat. El president de la FEHT, Eduard Farriol, ha lamentat els atemptats de Barcelona i Cambrils, s’ha solidaritzat amb el dolor de les víctimes i familiars, i ha reconegut “l’excel·lent actuació” de les forces i cossos de seguretat. A més, ha volgut felicitar a tots els professionals dels establiments turístics i empreses del sector -com les agències de viatges- per “la professionalitat en donar servei i cobrir totes les necessitats requerides durant aquests dies”.

Malgrat que estaran atents per si poden haver efectes sobre l’atemptat a més llarg termini, des de la FEHT s’assegura que no s’ha detectat un “increment significatiu” de cancel·lacions de reserves a la Costa Daurada. “Fins al dia d’avui, no arribarien ni a l’1% les anul·lacions”.

La incidència als establiments de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i l’Ebre ha estat “pràcticament nul·la”, tot i que en els primers moments es va notar una “lleu afectació en establiments de Cambrils on alguns van marxar abans de finalitzar l’estada.

En el sector dels apartaments, segons el president de la FEHT, “la majoria d’associats no ha tingut cancel·lacions; això sí, alguns clients s’han interessat per la seguretat de la zona”. Algun establiment de Cambrils també ha rebut diversos escrits de condol de clients.

Respecte les dades de la primera quinzena d’agost, l’ocupació global als municipis de Salou, Cambrils i Vila-seca ha estat del 92,9%, 0,8 punts respecte al mateix període de l’any passat. Segons dades facilitades per l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic (PCT) de Turisme i Oci de Catalunya, l’increment en pernoctacions s’ha produït gràcies al creixement del mercat nacional (8,64%), holandès (21,1%) i rus (47,5%). Pel que fa als diferents tipus d’allotjament “podem destacar que l’ocupació dels hotels ha estat del 95%, mentre que càmpings i apartaments han arribat al 89%”.