Convocat el ple d’investidura de Turull per avui a les 17 hores

El president del Parlament remarca que avança la sessió perquè “no es vulnerin els drets polítics” del candidat de JxCat com amb Sánchez el divendres

Redacció.- El president del Parlament, Roger Torrent, ha comparegut per segon cop aquest dimecres en una declaració institucional sense preguntes per anunciar que, després de fer la preceptiva ronda de consultes als grups per telèfon, ha convocat el ple d’investidura per a aquest dijous a es 17:00 hores. A més, ha proposat que el candidat a la presidència de la Generalitat sigui el diputat de JxCat i número tres de la llista, Jordi Turull. Torrent ha volgut justificar l’avançament dels contactes previstos per dijous i del propi ple assegurant que així “seran els diputats de la cambra els que decidiran si Turull serà o no el proper president en un pel d’investidura efectiu”. “Posem la política al centre de tot. Demà els representats de la sobirania popular de Catalunya ens reunim per fer el que ens toca fer sempre: parlar, debatre i finalment, votar”, ha afegit.
En un breu discurs fet des del despatx d’audiències del Parlament, Torrent ha explicat que proposa Turull per a la investidura perquè després de la ronda de consultes ha “certificat que l’únic candidat proposat i qui més suports pot assolir”.

El president del Parlament, a més, ha recordat que a la compareixença del matí ja ha remarcat el seu “compromís per defensar la dignitat del Parlament, preservar el mandat democràtic i els drets de tos els diputats”. “Tots som conscients dels moviments i ingerències sobre el Parlament que hem viscut en els darrers dies i setmanes. Lamentablement, s’han dut a terme vulnerant els drets polítics de Jordi Sànchez, però també es podrien produir divendres”, ha destacat el president, recordant que l’impediment del Tribunal Suprem perquè el segon candidat de JxCat assistís a la sessió d’investidura ha provocat la retirada de la seva candidatura.