El Conseller Vila molt critic amb el Govern d’Espanya per les seves critiques als Mossos

Vila diu que l’actuació dels Mossos “hauria estat millor” si no fos per les “argúcies polítiques” del govern espanyol

El conseller d’Empresa i Coneixement creu que l’executiu espanyol s’haurà d’explicar en relació a la falta d’informació cap a la policia catalana
ACN Ripoll .- El conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha qualificat “d’impecable” la feina dels Mossos d’Esquadra en els atemptats de Barcelona i Cambrils, i assegura que “encara hauria estat millor” si no fos per les “argúcies polítiques ximples” del govern central. Vila lamenta que els Mossos no tinguin encara accés a tota la informació. “Algú haurà d’explicar amb llums i taquígrafs perquè, si els Mossos són la policia integral de Catalunya, no tenen totes les vies d’informació”, ha reblat. El conseller ha defensat les declaracions que el president Carles Puigdemont ha fet al Financial Times en relació a la seguretat, i posa en valor que els ciutadans catalans “se senten ben protegits”.
Nova crítica per part d’un membre del Govern a l’executiu espanyol en relació a la seguretat. Aquest cop ha estat el conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, qui ha carregat contra el govern de Rajoy després dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Vila ha deixat clar que l’actuació de la policia catalana va ser “impecable” però ha reconegut que hauria estat millor si no hi haguessin “argúcies polítiques ximples” per part de l’executiu de l’Estat.

El conseller ha posat en valor que els catalans se senten ben protegits, una sensació que “queda reforçada” a partir de l’actuació dels Mossos en els atemptats. “Ningú posa en qüestió que va ser una gestió impecable”, ha remarcat.

Santi Vila ha fet aquestes declaracions en una trobada, primer amb la comunitat musulmana, i després amb empresaris ripollesos. L’objectiu era “donar suport institucional” al col·lectiu islàmic de Ripoll que “s’ha vist afectat” per un acte que Vila ha deixat clar que “no representa l’islam”.

Des de la comunitat musulmana han agraït la trobada amb el conseller i el suport que reben des de la Generalitat. A la reunió s’ha parlat sobre la necessitat de treballar amb les empreses del sector industrial – un dels més importants a la zona – per fer programes per tal de no excloure futurs treballadors musulmans. “Estic convençut que les empreses seguiran apostant per joves d’aquest col·lectiu”, ha comentat Vila

Condicions solvents

Vila ha recordat que vuit dels dotze terroristes treballaven en empreses de Ripoll i, de fet, alguns d’ells tenien “condicions laborals solvents”. En concret, Younes Abouyaaqoub ocupava el lloc d’encarregat en una companyia metal·lúrgica de Ripoll. “Estem parlant de joves que havien tingut accés a la formació i al mercat laboral, per tant no estaven exclosos”, ha reblat.

En aquest sentit, el titular d’Empresa i Coneixement ha demanat que “no hem de tenir tòpics ni perjudicis” envers la comunitat musulmana, i ha llançat un missatge de suport institucional perquè “un fet tant dissortat” no marqui o divideixi la societat ripollesa.

Finalment, els representants musulmans han traslladat a Santi Vila la seva preocupació sobre les dificultats que tenen per trobar un nou imam. “Ens han mostrat la seva preocupació per les complicacions que tenen per trobar un líder religiós que els doni garanties”, ha conclòs Vila.

Buscar noves iniciatives empresarials

Després de la trobada amb els membres de la comunitat musulmana, Vila s’ha reunit amb representants de la Unió Intersectorial d’Empresaris del Ripollès (UIER), que havia col·locat a vuit dels dotze terroristes en empreses de la comarca. Vila ha explicat que la trobada ha servit per acordar la necessitat de tirar endavant programes que serveixin per portar més iniciatives del món empresarial a Ripoll, però que sobretot, no es vinculi la ciutat al terrorisme.

Santi Vila ha celebrat que el turisme no s’hagi ressentit de l’atemptat de Barcelona i Cambrils. De fet, el conseller ha recordat que només es van cancel·lar algunes reserves de restaurant el dia dels atacs, un fet que Vila considera “lògic” per la confusió del moment.