El congrés del Partit Quebequès aprova una resolució a favor del referèndum de l’1-O

ERC diu que aquest gest “tan simple i democràtic” que és votar representa una “amenaça intolerable” per a Rajoy

ACN Barcelona .- El 17è Congrés Nacional del Partit Quebequès ha aprovat aquest cap de setmana una resolució a favor del referèndum de l’1-O, segons ha informat ERC després d’assistir a la trobada. “Després de l’adopció per part del govern català d’una llei i d’un decret que fixa per l’1 d’octubre de 2017 la celebració d’un referèndum d’autodeterminació, el congrés del Partit Quebequès reitera el dret dels ciutadans de Catalunya a disposar del seu propi futur”, informen els republicans que diu el text. En la seva intervenció al congrés, el secretari de Política Internacional d’ERC i eurodiputat, Jordi Solé, ha explicat que els catalans volen decidir el seu futur a través de mitjans democràtics “però per l’Estat aquest gest democràtic que hauria de ser tan evident i simple, els sembla una amenaça intolerable”.
“La unitat de la pàtria els sembla més important que respectar els nostres drets fonamentals”, ha afegit Solé. L’eurodiputat ha denunciat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha “abandonat” la política i creu que pot aturar l’1-O amb decisions judicials “i fins i tot per la força”. “No et permetrem que el vostre règim d’amenaça s’imposi. La determinació democràtica dels catalans serà sempre més forta que les vostès provocacions”, ha dit dirigint-se a Rajoy.

De la seva banda, el líder de la formació quebequesa, Jean-François Lisée, ha assegurat que no creu “que hi hagi millor poble per donar la benvinguda al Quebec a la comunitat de nacions lliures que una Catalunya independent”, segons ha informat ERC.