El Congrés Fundacional del nou partit polític Lliures escull com a president Antoni Fernández Teixidó

La formació treballarà per conduir el país a les reformes “que allunyin definitivament el xoc de trens” amb l’Estat

ACN Barcelona .- El Congrés Fundacional del nou partit polític Lliure ha escollit aquest divendres com a president l’exconvergent Antoni Fernández Teixidó. Més de mig miler de persones han votat l’estructura, el Comitè Executiu, la Presidència i la Comissió de Garanties del partit, que ha nascut avui amb més de 400 afiliats. Teixidó tindrà les funcions de direcció del partit, tutelar la seva expansió territorial i procurar la viabilitat d’obtenir representació a les institucions, per tal de defensar les idees que avui s’han presentat en la seva fundació. El nou partit catalanista es defineix com a catalanista, liberal i humanista.
En el seu discurs fundacional, Teixidó ha subratllat que Lliures és “un partit nou, d’un nou estil”. I en clau de procés ha dit: “No podem seguir per aquest camí sense arribar a una derrota del catalanisme sense precedents”. Lliures ha expressat que treballarà per conduir el país a les reformes “que allunyin definitivament el xoc de trens i puguin aturar qualsevol revolta popular”.

El Comitè Executiu del nou partit estarà composat per Antoni Fernàndez Teixidó com a president, juntament amb Joaquim Álvarez, Marc Aranda, Fernando Brea, Lluís Domínguez, Pere Domínguez, Remei Gómez, Pere Gotanegra, Juanjo Isern, Pau Labró, Guillem Laporta, Lluís Monset, Jordi Montanya, Roger Montañola, Artur Nadal, Fady Nader, Ágata Peñalver, Manel Romero, Laura Vázquez, Inma Vivancos i Daniel Vosseler.

Els assistents al Congrés Fundacional també han votat favorablement a la proposta de dotar el partit d’una Comissió de Garanties, que s’encarregarà de vetllar pel compliment de tot el decidit avui en termes d’organització i democràcia interna. La Comissió de Garanties serà presidida per l’advocada Iolanda Latorre, amb Manel Hernández i Elisabeth Díaz com a comissionaris.

Pel que fa a propostes, Lliures defensa un marc institucional que promogui la responsabilitat individual i la lliure competència. També la defensa activa de la propietat privada i la seguretat jurídica. A més, la llibertat educativa. Una administració pública transparent i eficient al servei de la ciutadania. L’establiment efectiu de polítiques de salut i acció social. La promoció de l’economia productiva, la moderació fiscal i la creació de llocs de treball. La defensa de les institucions catalanes, la seva llengua i la seva identitat nacional. I la cura activa de l’entorn.

Lliures proposa portar a terme aquests propòsits a través de l’assegurament del lliure mercat, la iniciativa privada i una administració eficient; l’abaixament dels impostos, el combat del frau fiscal, la creació d’ocupació i un nou contracte social; l’ajut a tots els que no poden seguir; un nou marc normatiu garant de la plena llibertat educativa i la implantació de tres llengües a l’escola; i l’enllestiment del procés amb la convocatòria d’eleccions anticipades, i l’inici de negociacions amb Espanya pel desenvolupament de l’autogovern català.

Finalment, Lliures es defineix com un nou partit polític de centre catalanista i idees liberals i humanistes que vol donar veu a persones que no se senten representades i que desitgen una Catalunya que reforci el seu autogovern, defugi els populismes i apliqui polítiques realistes en pro d’una societat benestant.