Els concursos de creditors cauen un 6% en el primer semestre i encadenen 4 anys de descensos

A l’estat espanyol, el nombre d’expedients de l’antiga suspensió de pagaments creix per primera vegada des del 2013

ACN Madrid .- El nombre de concursos de creditors, l’antiga suspensió de pagaments, manté a Catalunya la seva tendència a la baixa. En concret, aquest primer semestre s’han presentat 398 concursos, cosa que suposa un 6% menys que el mateix període de l’any passat. Amb aquest descens, s’encadenen quatre anys consecutius en què en la primera part de l’any el nombre de concursos es redueix, segons el ‘Baròmetre Concursal’ del primer semestre del 2017 que elabora la consultora PwC en base a les dades publicades al BOE. En el conjunt de l’estat espanyol, aquesta tendència s’ha trencat i en aquest primer semestre es van presentar 2.087 expedients, un 3% més que en el mateix període de l’any passat. És la primera vegada que a l’Estat espanyol creix l’activitat concursal des del primer semestre del 2013, període quan es va arribar al punt més alt de la sèrie amb 4.902 concursos.
Catalunya, la Comunitat de Madrid i el País Valencià concentren el 52% del total de les insolvències publicades en aquest primer meitat de l’any, amb el 19%, el 18% i el 15%, respectivament, dels expedients presentats.

El ‘Barem Concursal’ indica que per sectors en l’àmbit de l’Estat les empreses de serveis són les que van concentrar més concursos amb el 27% del total, seguit de la construcció i l’immobiliari que absorbeixen el 31% del total.