Compromís per treballar per un Pacte Nacional per a la Política Alimentària

Es pretén vetllar per la sanitat, la seguretat i la qualitat a través d’aliments que contribueixin al desenvolupament del país

ACN Barcelona .- El sector productor alimentari ha mostrat aquest dilluns el seu compromís per treballar amb el Govern per assolir un Pacte Nacional per a la Política Alimentària de Catalunya. Representants d’aquest braç econòmic s’han reunit avui amb la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, amb l’objectiu d’impulsar un pacte de país basat en la producció local d’aliments i la gestió sostenible del medi, que contribueixi a la cohesió socioeconòmica del territori i a la sobirania alimentària de Catalunya. Es tracta d’articular una política alimentària amb una visió àmplia i transversal des de la producció fins al consumidor, que vetlli per la sanitat, la seguretat i la qualitat i que promocioni dietes saludables a partir de produccions i aliments sans i sostenibles que contribueixin al desenvolupament del país.

La consellera Serret ha destacat la “importància” d’establir “com a país” una política alimentària “compartida amb tota la societat, construïda des de la producció i arrelada al territori”.

En aquesta primera reunió hi ha hagut representants dels sindicats Unió de Pagesos (UP) i Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i del Centre de la Propietat Forestal (CPF). En pròximes trobades hi haurà altres col·lectius com el pesquer o l’aqüícola.