El complex esportiu i l’estadi d’atletisme de Campclar reobriran les portes el mes d’octubre

Les dues instal·lacions han estat remodelades amb motiu dels Jocs Mediterranis.

El complex esportiu i l’estadi d’atletisme de Campclar reobriran les portes per a abonats, clubs i el conjunt de la ciutadania el dia 2 d’octubre. Així ho han anunciat aquest dimecres el conseller comissionat dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, i la consellera d’Esports, Elisa Vedrina, en una visita d’obres a les instal·lacions davant dels mitjans de comunicació.

 Obres al complex esportiu de Campclar

Les obres al complex esportiu de Campclar consten de la reforma integral dels vestidors de la piscina i de la zona de serveis de la instal·lació poliesportiva. Entre les millores destaquen:

  • les millores en accessibilitat, climatització i eficiència energètica
  • una major presència de la llum natural gràcies a l’habilitació d’un pati central
  • el creixement de la zona disponible per a gimnàs i activitats dirigides, que passaran dels 300 metres quadrats als prop de 700
  • la construcció d’una zona de sauna i banys de vapor
  • la remodelació integral del vestíbul, la infermeria, el bar i l’espai d’administració.

 

En total s’han remodelat 1.591 metres quadrats de la planta baixa i 982 del primer pis. El pressupost dels treballs en aquesta instal·lació és de 1.165.928,41 €, IVA inclòs, aportats per la Diputació de Tarragona.

Remodelació de l’estadi d’atletisme

En el cas de l’estadi d’atletisme s’ha fet una remodelació integral que han permès refer la pista, la graderia i els serveis auxiliars. En concret s’ha remodelat l’edifici de vestuaris i magatzem, millorat la il·luminació de l’estadi i construït una pista coberta d’entrenament, ubicada sota la tribuna principal, de 80 metres de longitud. La capacitat de l’estadi serà de 1.250 localitats (ampliables amb graderies efímeres fins a 4.000 durant els Jocs i altres competicions esportives).

Les obres de l’estadi tenen un pressupost de 2.647.601 €, IVA inclòs, diners aportats pel Consejo Superior de Deportes i la Diputació de Tarragona.

 Obertura a l’octubre

En tots dos casos les obres es preveu que s’enllesteixin aquest mes de juliol. L’obertura al públic d’ambdues instal·lacions es preveu per al dilluns 2 d’octubre, de manera que els esportistes del territori ja en puguin fer ús coincidint amb l’inici de la temporada. Durant els Jocs l’estadi d’atletisme acollirà les proves atlètiques mentre que els serveis del complex esportiu de Campclar s’integraran al futur centre aquàtic, on es disputaran les competicions de natació i waterpolo.

La consellera d’Esports, Elisa Vedrina, ha destacat que “els treballs efectuats permeten posar al dia unes instal·lacions originals de 1985 i oferir d’aquesta manera, als més de 1.000 esportistes que diàriament passen pel complex, uns equipaments més moderns, preparats tant per acollir grans competicions com per a la pràctica diària d’activitat física”.

Per la seva banda, el conseller comissionat dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, ha remarcat: “La remodelació del complex esportiu i de l’estadi d’atletisme de Campclar és una de les proves més palpables de la importància del llegat que deixaran els Jocs Mediterranis. La ciutadania i el teixit esportiu del territori podran gaudir, fins i tot abans de la celebració de la competició esportiva, d’unes instal·lacions remodelades de primer nivell”.