Collboni substituirà Parlon com a responsable de Política Municipal del PSC i Romero a Ruiz a l’àrea d’Economia

Els socialistes reestructuren l’executiva després que els alcaldes de Santa Coloma i Viladecans hagin entrat a l’executiva del PSOE

ACN Barcelona .- El PSC ha reestructurat la seva Comissió Executiva després que Núria Parlon i Carles Ruiz entressin a l’executiva del PSOE. Així, el líder dels socialistes a Barcelona, Jaume Collboni, substituirà Parlon a la secretària de Política Municipal i la diputada Alícia Romero serà la nova responsable de l’àrea d’Economia, en substitució de l’alcalde de Viladecans. A més, Sònia Guerra passarà a ser la secretària de Formació, que fins ara ostentava Romero. Per últim, el president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Pineda de Mar (Maresme), Xavier Amor, serà el nou adjunt a la secretària de Política Municipal.
La direcció del PSC ha decidit en la reunió d’aquest dilluns reestructurar l’executiva del partit, que va sorgir del congrés celebrada la passada tardor. Tal i com ha explicat el secretari d’Organització de la formació, Salvador Illa, els canvis es deuen al fet que tant Parlon com Ruiz han passat a assumir responsabilitats dins de l’executiva del PSOE, com a secretària de Cohesió Social i secretari d’Indústria, respectivament. Tot i això, ambdós continuaran formant part tant de l’executiva del PSC com de la permanent.

Parlon ostentava fins ara la secretaria de l’Àrea de Política Municipal i Formació, secretaria que ara passarà a ser només de polítiques municipals i que dirigirà Collboni amb Amor com a adjunt. De la seva banda, Ruiz era el secretari d’Economia, Emprenedoria, Treball i Economia Cooperativa, que a partir d’ara assumirà Romero. Per últim, l’àrea de Formació passarà a estar integrada en la d’Organització i Sònia Guerra –secretària de Coordinació del Món Local- en serà la responsable.

Defensa que el PSOE i el PSC fan política

D’altra banda, ha valorat positivament l’anunci del PSOE sobre la presentació d’iniciatives legislatives per forçar el diàleg entre els governs català i espanyol. Illa ha assegurat que aquesta acció forma part del “diàleg permanent” que mantenen PSOE i PSC i ha dit que se senten “coprotagonistes” de les mateixes.

Illa ha afirmat que cal “desbloquejar” la situació política a Catalunya i que per això no n’hi ha prou amb el respecte a la llei sinó que cal “fer política”, com ha assegurat que fan els socialistes amb aquestes iniciatives legislatives.

Sobre aquesta relació PSC-PSOE, Illa ha explicat que bona part de la reunió d’aquest dilluns s’ha dedicat a preparar la reunió de l’executiva conjunta que tindrà lloc a Barcelona el proper divendres. Ha avançat que el contingut de la trobada “se centrarà molt en l’anàlisi polític a Catalunya” i en les propostes que els socialistes en aquest context.

Junta de Seguretat
Per últim, Illa ha celebrat que aquest dilluns tingui lloc la reunió de la Junta de Seguretat “després de vuit anys de no fer-ho”. Illa ha asseverat que si això ha estat així ha estat com a conseqüència de dos governs “que no practiquen l’exercici del diàleg”.