La CGT defensa el dret de vaga dels treballadors del Prat i titlla d’inacceptable el desplegament de la Guàrdia Civil

Foto EFE

El sindicat tampoc accepta el recurs d’un arbitratge obligatori imposat pel Ministeri

ACN El Prat de Llobregat .- El sindicat CGT ha emès un comunicat per defensar el dret de vaga dels treballadors de controls de seguretat de l’aeroport del Prat i posicionar-se contra el desplegament d’agents de la Guàrdia Civil. Qualifiquen la presència policial “d’inacceptable” ja que suposa un precedent “molt preocupant” per a la classe treballadora. “S’està dient que mitjançant un cos policial o militar l’Administració pot finalitzar una vaga”, han detallat. La CGT ha carregat tant contra el govern espanyol com contra el de la Generalitat ja que estarien d’acord amb la mesura. El sindicat també considera “inacceptable” el recurs d’un arbitratge obligatori imposat des del Ministeri. “Genera un precedent: prohibir una vaga com a eina per resoldre el conflicte que l’ha motivat”, continua.

Pel sindicat, la resolució del conflicte plantejat passa per revertir el que consideren “la privatització d’AENA”, recuperar les activitats ara externalitzades i replantejar quins treballadors han de fer les diferents tasques que fan funcionar els aeroports. “Cal renunciar a empreses de seguretat privada i cobrir aquests llocs amb treballadors directament dependents d’AENA”, rebla el comunicat.

La CGT considera que tant el desplegament policial com l’arbitratge obligatori són “sortides repressives” als conflictes laborals que suposen “greus atacs” al conjunt de la població. Des del sindicat, s’ha fet una crida a defensar el dret de vaga “amb dents i ungles”.