Els centres educatius de la Diputació inicien el curs amb més de 2.000 alumnes

Els col·legis d’educació especial i les escoles de música començaran les classes el proper 12 de setembre

El proper dimarts 12 de setembre s’incorporaran a l’activitat lectiva la major part d’alumnes dels diferents centres educatius de la Diputació de Tarragona després d’un estiu que ha permès la renovació i millora d’alguns espais i instal·lacions. Més de 2.000 alumnes cursaran algun dels ensenyaments que ofereix la Diputació a les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre a través de les escoles i conservatoris de música, els col·legis d’educació especial i les escoles d’art i disseny.

Aquest curs 2017-2018 comença amb prop de 1.300 alumnes a les escoles de música i conservatoris i 260 alumnes als centres d’educació especial. Pel que fa a les escoles d’art, la matrícula encara és oberta i això farà que l’actual xifra d’alumnes, que es troba sobre els 440 pugui augmentar. Per àrees geogràfiques les xifres són les següents: 843 alumnes cursaran els seus estudis als tres centres educatius de la Diputació a Tarragona, un total de 547 alumnes ho faran als tres centres de la Diputació a Reus, i 583 alumnes estudiaran als tres centres de Tortosa.

Les escoles de música i els centres d’educació especial es posen en marxa el proper 12 de setembre, coincidint amb l’inici de les escoles de primària, mentre que els conservatoris i les escoles d’art i disseny començaran el curs la setmana del 18 de setembre, coincidint amb l’inici dels cicles formatius i secundària.

Millores i adequació als espais educatius

L’aturada de l’activitat lectiva durant l’estiu ha permès adequar i millorar els espais als diferents centres de la Diputació. En aquest sentit, algunes de les accions que s’han dut a terme han estat la pintura i reparació de diversos espais a les Escoles d’Art i Disseny de Tarragona i Tortosa, l’evacuació d’aigües pluvials al Col·legi Sant Rafael de Tarragona i les obres de millora a la tanca d’aquest Centre d’Educació Especial, la construcció d’una nova porta de sortida d’emergència al Col·legi d’Educació Especial Alba de Reus i la reparació de la xarxa de clavegueram en aquest mateix centre. Les obres de millora que s’han efectuat en els diferents espais garantiran la comoditat i seguretat dels alumnes que gaudiran, un cop més, d’uns estudis reglats i de qualitat que són referència a la demarcació de Tarragona.