Catalans residents a l’estranger reclamen per carta al Govern que aclareixi si podran votar l’1-O

Representats de l’ANC, casals catalans i organtizacions demanen que s’expliciti què han de fer per exercir el vot en el referèndum i quin serà el cens

ACN Barcelona .- Representats de l’ANC i casals catalans demanen que s’expliciti què han de fer per exercir el vot en el referèndum.
Diverses entitats i agrupacions de catalans residents a l’estranger han fet arribar una carta al Govern per reclamar-li que expliqui si podran votar en el referèndum de l’1-O i com ho han de fer, segons ha avançat Catalunya Ràdio. La coordinadora de l’ANC als Estats Units, Imma Caboti, ha dit en declaracions a aquesta emissora que volen saber “d’una vegada per totes” si podran votar i ha reconegut que el principal problema que veuen és el cens. “Mai s’ha dit clarament si el registre de catalans a l’exterior serà el cens que es farà servir”, ha apuntat. En aquest sentit, Mape Andrius, vicepresidenta del Casal Català a San Francisco, ha plantejat la por a que, en cas que s’enviïn, les butlletes arribin tard i ha assegurat que hi ha persones que estan fent “mans i mànigues” per comprar un bitllet i ser a Catalunya l’1-O.