Catalá demana no especular durant la investigació i insta a confiar en els cossos policials

El titular de Justícia aplaudeix la “tasca extraordinària” de les forces de seguretat

ACN Barcelona .- El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha fet una crida aquest dijous a no especular durant la investigació dels atemptats de Cambrils i Barcelona i ha demanat confiar en els cossos de seguretat i les institucions judicials, que treballen amb “altíssima professionalitat”. Així ho ha assegurat abans de participar a l’acte interreligiós al Museu Marítim de Barcelona aquest dijous en record a les víctimes. “Al final hi haurà una investigació profunda, se sabrà tota la realitat, mentrestant millor no especular”, ha demanat Catalá després que alguns mitjans hagin publicat que la jutgessa d’instrucció d’Amposta apuntés després de l’explosió de la casa d’Alcanar que les bombones podrien estar preparades per a un atemptat. “Els cossos de seguretat fan una extraordinària tasca cada dia” en investigació, prevenció i detenció, ha afegit el ministre.
D’altra banda, Catalá ha assegurat també que si l’Audiència Nacional ha deixat en llibertat provisional un dels detinguts és perquè ha considerat que no hi ha risc de fuga ni d’eliminació de proves ni de res que pugui “alterar la investigació”. Es tracta de Salh El Karib, amo d’un locutori de Ripoll, que, després de declarar davant del magistrat Fernando Andreu aquest dimarts, va veure com li prorrogaven la detenció 72 hores més perquè els Mossos d’Esquadra poguessin tornar a escorcollar el seu establiment i acabar d’aclarir alguns dubtes sobre la seva possible participació.

Tot plegat ho ha dit just abans de participar a l’acte interreligiós que s’ha celebrat al Museu Marítim de Barcelona per la pau i en record a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Catalá ha aplaudit l’acte perquè al marge de les creences demostra unitat.