Cap universitat espanyola entre les primeres cent del mon

La UB retrocedeix al rànquing de Shangai que la considerava entre les millors 150 universitats del món

Amb la UPF són les dues institucions catalanes que l’Academic Ranking of World Universities engloba entre les 300 millors
ACN Barcelona .- La Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) són les dues úniques universitats catalanes que l’Academic Ranking of World Universities ha inclòs entre les 300 millors del món. Tot i la bona posició, que comparteixen amb la Universitat de Granada, la UB ha perdut posicions, ja que les tres darreres edicions del rànquing, el 2016, el 2015 i el 2014, formava part del grup d’entre les millors 150 universitats del món, liderant l’oferta espanyola. El rector de la UB, Joan Elias, tot i considerar bons els resultats obtinguts, atribueix aquest descens a la manca de finançament i a la impossibilitat de polítiques de professorat que estabilitzin i renovin les plantilles docents.
Pel màxim responsable de la UB, aquests resultats demostren els efectes de la crisi econòmica i de les retallades. En un comunicat, Elias ha tornat a demanar més inversió i ‘’confiança’’ en les universitats per poder millorar la posició els cursos vinents. Per la conjuntura, doncs, Elias considera que tan la UB com la resta de centres estatals que apareixen al rànquing, han tingut uns bons resultats.

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) s’ha situat en l’interval d’entre els 201 i 400 millors centres universitaris, igual que la Complutense de Madrid i la de Santiago de Compostela. En el següent interval, s’hi ha posicionat la Universitat Politècnica de VAlènica, la Jaume I, la del País Basc i la Universitat de València. En total, són 11 institucions estatals les que es classifiquen en aquesta edició 2017.

L’Academic Ranking of World Universities classifica les 500 universitats del món, però només en les 100 primeres els atorga una posició exacta; la resta les separa per intervals.