La campanya unitària pel ‘sí’ començarà el 15 de setembre i celebrarà tres grans actes

La presentació ha comptat amb la participació de l’ANC, Òmnium, ERC, PDeCAT, CUP, Súmate i altres entitats

ACN Barcelona .- La campanya unitària d’entitats i partits pel ‘sí’ començarà el proper 15 de setembre i comptarà amb tres grans actes. La campanya l’ha presentat aquest dijous el president de l’ANC, Jordi Sánchez, i representants de l’Associació de Municipis de Catalunya (AMI), Òmnium Cultural, el PDeCAT, ERC i la CUP, entre d’altres. Sánchez ha avançat que es faran tres grans actes, un a l’inici, un a mitja campanya i un final i que, com a mínim, un d’ells tindrà lloc a Barcelona. Els organitzadors s’han marcat també com a objectiu aconseguir desplegar més de mig milió de domassos amb les paraules ‘Sí’ als balcons d’arreu del país per “obrir les finestres i defensar desacomplexadament el ‘sí'”. Paral•lelament es posa en marxa la ‘webdelsi.cat’ amb argumentació a favor de la independència, informació sobre els actes, un espai per inscriure’s com a voluntari i un quart per fer aportacions econòmiques.

El president de l’Assemblea Nacional Catalana ha destacat que es tracta de la campanya “més important de totes les que s’han fet al país”. Ha destacat que el ‘sí’ té “moltes veus, colors i accents” i que un dels objectius d’aquesta és fer-los visibles. “El ‘sí’ serà més fort com més plural sigui la gent que defensa el ‘sí'”, ha declarat. Ha assegurat que aquesta campanya no pretén “callar, silenciar ni amagar sigles” sinó que vol potenciar la “riquesa de la pluralitat” i l’ha resumit com la campanya “de la gent i no dels partits ni les entitats”.

Sánchez ha dit que s’ha de defensar el ‘sí’ “sense complexos” i que aquest vot afirmatiu ho vol ser d’un nou futur, una nova república per donar oportunitats, amb institucions “que no discriminin” i “no prejutgin intencionalitats”. “Un ‘sí’ a favor d’un model de país molt més cohesionat i just del que avui estem condemnats a viure en l’Estat espanyol”, ha declarat. Sánchez ha apuntat també que la campanya es vol inscriure en la “normalitat democràtica” d’aquells que defensen una opció davant d’un referèndum.

Portal del ‘sí’

La campanya incorpora la posada en marxa d’un portal web, ‘webdelsi.cat’, distribuït principalment en quatre apartats. El primer constarà d’una argumentació a favor de la independència, un segon amb informació sobre els actes que s’aniran actualitzant diàriament, un tercer espai per a inscriure’s com a voluntari i un quart per recollir aportacions econòmiques.

Sobre els voluntaris, Sánchez ha apuntat la importància d’aquesta tasca i ha dit que hauran de “pentinar el país per donar arguments, escoltar i cridar a la mobilització”. Ha insistit que és necessària aquesta tasca per garantir l’èxit del referèndum, un referèndum que és “l’oportunitat més important des del 1977”. “No estem disposats a deixar-la perdre”, ha declarat.

“Cavalls guanyadors” abans de l’11-S

Sánchez ha assegurat sentir-se “cavalls guanyadors en una cursa democràtica” i ha dit que així ho senten per com s’han expressat anteriorment els ciutadans tant a les urnes com al carrer. En aquest sentit, ha apuntat que la Diada serà l’acte previ a la campanya més important i que hores d’ara ja saben que serà un “èxit”. El president de l’ANC ha explicat que la setmana passada ja hi havia 35.000 inscrits i aquesta setmana hi ha més de 700 autobusos compromeses per participar-hi.

Ha reiterat que el ‘sí “se sap guanyador” però “democràticament pot acceptar que el ‘no’ guanyi” i per això ha alertat l’Estat que el que no acceptarà és que se “segresti” l’oportunitat d’expressar-se a les urnes.

L’acte ha comptat amb la participació de David Bonvehí (PDeCAT), Sergi Sabrià (ERC), Quim Arrufat (CUP), Antoni Castellà (Demòcrates), Neus Lloveras (AMI), Jordi Bosch (Òmnium Cultural), Sergi Blázquez (Drets) i Montserrat Sánchez (Súmate), entre d’altres. Bonvehí ha destacat que els parlamentaris faran la feina que “han de fer” i “executaran” el mandat de l’1-O. Sabrià ha destacat al “potència” de la fotografia de l’acte d’aquest dijous que mostra un ‘sí’ “fort i clar” i Arrufat ha assegurat que abans de la consulta ja hi ha una “batalla” que “moralment” s’està guanyant a l’Estat: “El règim té pànic que els súbdits es revelin i es deixin de considerar súbdits i comencin a actuar com a sobirans, aquesat ja és una derrota de l’Estat”.