Cambrils rep la distinció “Ciudad de la ciencia y la innovación”

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, va recollir el premi ahir en un acte a Madrid

Cambrils és un dels sis nous ajuntaments que ahir es van incorporar a la Red Innpulso, després de rebre la distinció “Ciudad de Ciencia y la Innovación” de la Secretaria General d’Estat de d’Investigació, Desenvolupament i Innovació. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, va recollir el premi ahir en un acte celebrat a Móstoles (Madrid), on la Red Innpulso acabava de celebrar la seva reunió plenària.

L’Ajuntament de Cambrils ha estat reconegut per potenciar projectes d’innovació, en la categoria de ciutats d’entre 20.001 a 100.000 habitants, juntament amb Esplugues de Llobregat, Gavà, Segovia i Villena. A més, la Secretaria també ha distingit l’Ajuntament de Granada en la categoria de ciutats de més de 100.000 habitants.  Amb aquestes noves distincions ja són 68 els municipis que formen la Red Innpulso.

La Red Innpulso

La Red Innpulso és una plataforma estratègica per potenciar la innovació en las ciutats. Des del 2010 agrupa als ajuntaments distingits en la xarxa, un fòrum de contacte permanent per compartir recursos i informació i que té per objectiu definir les polítiques locals innovadores i potenciar els projectes d’innovació en entitats locals.

Entre els avantatges de pertànyer a aqueta xarxa hi ha el d’aprofitar els projectes col·laboratius entre municipis, la priorització per a la ubicació d’instal·lacions científiques i tecnològiques o la preferència per a la celebració de congressos, seminaris i altres esdeveniments.