El CAC alerta de l’emissió d’imatges en què es poden identificar les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils

El Consell demana el “màxim respecte” per als afectats

ACN Barcelona .- El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha alertat que determinades televisions han emès imatges procedents de les xarxes socials en què es poden identificar diverses víctimes dels atemptats de Barcelona i de Cambrils d’aquest dijous. El Consell ha demanat el màxim respecte per a les víctimes i per als seus familiars. El CAC ha anunciat que farà un informe sobre la cobertura de l’atac que han fet els principals mitjans de comunicació catalans i estatals. En una primera aproximació ha constatat que determinats mitjans han difós imatges on es poden identificar les víctimes i de menors d’edat. En aquest sentit, el CAC recorda que l’emissió de dades o imatges que puguin servir per identificar a menors afectats per un atemptat infringeix tant la normativa audiovisual com la de protecció de menors.

El CAC també ha detectat que, en alguns casos, determinades televisions han utilitzat un tractament “espectacularitzador” de la informació, tant pel que fa a les imatges com a les músiques o a les veus en off.

D’altra banda, el CAC informa que quatre autoritats reguladores de l’audiovisual han emès comunicats de condemna dels atemptats, en els que es solidaritzen amb les víctimes i amb els seus familiars. Es tracta dels reguladors audiovisuals dels Països Baixos, de Portugal, del land de Baviera i de Gibraltar.