Borges Agricultural & Industrial Nuts s’estrenarà dilluns a borsa

La companyia gestiona 2.438 hectàrees de producció de nous, pistatxos i ametlles i continua l’ampliació del projecte agrícola

ACN Reus .- Borges Agricultural & Industrial Nuts s’estrenarà dilluns a borsa després d’haver-ho posposat l’any passat per la incertesa dels mercats financers. La Comissió Nacional del Mercat de Valors ha signat l’admissió a negociació de les accions de la nova companyia, que ha fusionat Borges, S.A.U. i Borges Agricultural & Industrial Nuts S.A.. El capital social de Borges està fixat en 9,9 milions d’euros, representat per 3.405.780 accions de 3,01 euros de valor nominal cadascuna. El conseller delegat de la companyia, David Prats, creu que amb la iniciativa de sortir al Mercat continu, l’empresa fa “un pas de gegant” per potenciar la seva internacionalització i el desenvolupament del projecte agrícola, a més de dotar de més liquiditat a l’acció.
L’empresa, que compta amb clients de 54 països, treballa per gestionar 2.500 noves hectàrees al sud d’Espanya i Portugal, a més de les 1.282 que ja cultiva. Des de l’inici del projecte a finals del 2015 fins avui, s’han incorporat 1.153 hectàrees, que es destinaran al cultiu d’ametlles amb l’objectiu de capturar tot el marge de la cadena de valor. Segons un comunicat de BAIN, ja s’han tancat contractes de compra i lloguer pel 46% del seu pla d’expansió d’aquestes 2.500 addicionals. Així, la companyia passa a gestionar 2.438 hectàrees a Espanya, Portugal i els Estats Units, dedicats a la producció de nous, pistatxos i ametlles. En el tancament de l’exercici 2015-2016, BAIN ha processat i comercialitzar 34.839 tones de fruita seca, deshidradata i snacks, dels quals un 35% es correspon a ametlles i un 12%, a nous.