Bankia guanya 739 milions d’euros fins al tercer trimestre, l’1% més que l’any passat

Pla curt del president de Bankia José Ignacio Goirigolzarri durant la seva intervenció a la junta general d'accionistes. Imatge de Goirigolzarri amb el logotip de Bankia desenfocat. Horitzontal. 15/03/2015

Les provisions per cobrir insolvències se situen als setembre en 5.480 milions d’euros, el 13% menys que en el mateix període del 2016

Redacció.- Bankia va obtenir un benefici net atribuït de 739 milions d’euros els tres primers trimestres d’aquest any, cosa que suposa l’1,1% més que en el mateix període de l’any passat. El conseller delegat de l’entitat, José Sevilla, ha explicat que els resultats s’han obtingut gràcies a la bona marxa del negoci bancari i al descens de les dotacions per cobrir provisions i deteriorament d’actius tòxics que fins al setembre han sumat 5.480 milions d’euros, cosa que suposa un descens del 13,3% en relació amb els 6.323 milions d’euros que es van destinar els nou primers mesos de l’any passat.

El marge d’interessos, la línia dels compte de resultats que mesura l’activitat ordinària d’un banc, va aportar 1.467 milions d’euros, amb un retrocés del 10,1% en relació amb al setembre de l’any passat, un descens que s’explica per l’escenari de baixos tipus d’interès que segueix impactant negativament en la cartera creditícia, segons justifica l’entitat.

Els ingressos per comissions han crescut el 4,1% fins ingressar 636 milions d’euros, fruit d’un increment dels clients.

El marge brut s’ha situat en 2.398 milions d’euros, el 2,5% menys i el marge net abans de provisions s’ha situat en 1.247 milions d’euros, amb un descens del 3,1%.

La solvència de l’entitat va registrar una taxa de 14,16% en termes CET 1 BIS III ‘fully loaded’, cosa que suposa 34 punts bàsics més que en el trimestre anterior. Aquesta taxa no inclou les plusvàlues obtingudes en les carteres de deute sobirana que si es tinguessin en compte elevarien la taxa de solvència fins el 14,55%.