Els bancs no podran desnonar fins que el deute no superi el 2% del préstec

Ho plantejarà la futura llei hipotecària, que també establirà que, a l’hora de firmar un préstec, no serà obligatori contractar una assegurança de vida ni tampoc fer-se una targeta de crèdit.

CCMA.- Quan es firma una hipoteca, el banc ens adjunta el contracte d’altres serveis, altres productes de la mateixa entitat bancària, amb l’excusa que hi van associats. Aquesta serà una de les pràctiques amb les que vol acabar la nova llei hipotecària que prepara el Ministeri d’Economia. Canvis legislatius també en relació als desnonaments. Els bancs no podran executar-los fins que el deute no superi com a mínim el 2% del préstec, durant la primera meitat de la vida de la hipoteca, i del 4% si ja s’ha superat la meitat de la vida del crèdit.

Aquesta nova llei acabarà amb l’obligació de contractar productes com l’assegurança de vida, de la llar o targetes de crèdit quan es demana una hipoteca. Ara es podran oferir al client, però detallant-ne separadament els costos i sense que hi hagi cap obligació d’adquirir-los.

També es facilitarà els tràmits i es reduiran els costos per als que vulguin transformar una hipoteca fixa en una de variable. Es pagarà una comissió del 0,5% si es fa els primers tres anys i serà gratuït a partir del cinquè. El ministeri també assegura que es rebaixaran un 80% els costos de notaria i registre en aquests casos.