Banc Santander guanya 5.077 milions en el tercer trimestre, el 10% més que l’any passat

L’entitat presidida per Ana Patricia Botín obté aquestes resultats tot i un desembors extraordinari de 300 milions d’euros per la compra del Popular

Redacció.- El grup Banc Santander va obtenir un benefici atribuït de 5.077 milions d’euros en el tercer trimestre, cosa que suposa el 10% més que en el mateix període de l’any passat. Aquests resultats s’obtenen tot i haver destinat 515 milions d’euros a operacions extraordinàries on destaquen els ja anunciats 300 milions que en el tercer trimestre s’ha apuntat l’entitat presidida per Ana Patricia Botín per la integració del Banc Popular. El resultat de Banc Santander únicament a l’estat espanyol s’ha situat en 914 milions d’euros, amb un increment del 61% en relació amb l’any passat. L’entitat justifica aquest fort increment de beneficis a l’estat espanyol perquè l’any passat hi va haver una impacte negatiu extraordinari de 216 milions d’euros. Sense aquest impacte el benefici hagués augmentat el 16%.
 
El grup Banc Santander va obtenir un marge brut de 36.330 milions d’euros, el 12% més, un 10% més en termes constants. El marge d’interessos, que mesura l’activitat purament bancària, s’ha situat en 25.689 euros, amb un increment de l’11,7% en relació al setembre del 2016.

A mes dels 300 milions extraordinaris desemborsats per l’adquisició del Banc Popular, Banc Santander també s’ha apuntat un desembors de 85 milions d’euros per la compra de la unitat minorista i de la banca de consum a Alemanya i 130 milions d’euros per empreses participades i actius intangibles, entre d’altres. Sense aquestes partides extraordinàries que sumen uns 515 milions d’euros, Banc Santander hagués obtingut un benefici de 5.592 milions d’euros, amb un increment del 14% en euros constants, sense tenir en compte l’impacte dels tipus de canvi.