Baixa un punt el percentatge de conductors que supera la velocitat de circulació permesa a Reus

La Guàrdia Urbana de Reus ha detectat en un any una rebaixa de gairebé un punt en el percentatge de conductors que ha superat el límit de velocitat del trànsit permès

És el tercer any consecuitiu en que disminueix el percentatge d’infractors. Del 3,96% d’infractors respecte el total de vehicles controlats el 2014 es va passar al 3,48% el 2015, i al 2,72% el 2016.

Amb l’objectiu de millorar la seguretat del trànsit, la Guàrdia Urbana va doblar l’any passat el número de vehicles controlats respecte l’any anterior: 127.953 el 2015 respecte els 64.733 del 2014. La major presència del radar de la Guàrdia Urbana és un dels motius que explica el menor percentatge d’infraccions per parts dels conductors. L’objectiu és reduir encara més el número d’accidents de major gravetat. La mesura, junt amb altres accions de seguretat del trànsit, es demostra efectiva. Gairebé el 98% dels accidents coneguts per la Guàrdia Urbana el 2016 són sense víctimes o amb víctimes lleus.

En números absoluts, en pujar el volum de vehicles controlats, augmenta també el número d’infractors. En total s’han detectat 3.578 conductors infractors el 2016, quan el 2015 se’n van detectar 2.250. La reducció del percentatge d’infractors respecte el total de vehicles controlats confirma una major consicienciació dels conductors i l’èxit de les mesures de control del trànsit implantades per la Guàrdia Urbana.

Una altra dada rellevant és que, per segon any consecutiu, el 2016, el cos de seguretat no va obrir diligències contra cap conductor per circular a una velocitat penalment punible. De fet, la darrera oberta va ser el 2014. La denúncia es tramita per la via penal quan, en via urbana, es sobrepassen la velocitat establerta en 60km/h.

Amb tot, aquest 2017, la Guàrdia Urbana ha instruït diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat vial contra dos conductors: el primer va tenir lloc el 3 de febrer, quan es va detectar un conductor a l’avinguda de Bellissens quan circulava a 136 km/h quan la velocitat permesa en aquell punt de la via era de 70 km/h. El segon ha tingut lloc aquest mes de juliol, quan s’ha detectat un conductor que circulava per l’avinguda de Salou a una velocitat de 112 km/h, on la velocitat màxima està limitada a 50 km/h.

Cal recordar que aquest fet delictiu es castiga per la llei amb la pena de presó de 3 a 6 mesos o amb la multa de 6 a 12 mesos o amb treballs en benefici de la comunitat de 31 a 90 dies, i en qualsevol cas a la privació del dret de conduir vehicles a motor i ciclomotors per temps superior a 1 i fins a 4 anys.