Atlantia presenta formalment l’OPA sobre la totalitat de les accions d’Abertis

La companyia italiana assegura la seu corporativa de la nova societat a Barcelona i es compromet a ”atendre els interessos estratègics del Regne d’Espanya”

ACN Madrid .- Atlantia ha esperat a l’últim dia per formalitzar el fullet de l’Oferta Pública d’Adquisició (OPA) sobre el 100% del capital d’Abertis. En l’escrit que ha ingressat davant la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) la companyia italiana es ratifica en el preu de 16,5 euros per acció, que qualifica ”d’equitatiu”, i en les condicions anunciades en l’anunci registrat a la CNMV el 15 de maig passat. En l’escrit, Atlantia confirma el seu compromís de mantenir ”l’actual seu social i centre de decisió d’Abertis, amb la seva pròpia estructura de gestió i govern corporatiu”. A més d’aquest compromís, Atlantia fa una referència a la ”voluntat d’atendre als interessos estratègics del Regne d’Espanya en relació tant amb la gestió i explotació de les concessions” de les autopistes de l’Estat ”com amb la gestió i eventual destí de la participació d’Abertis a Hispasat” d’acord amb la decisió del govern espanyol l’11 de juliol del 1997.
Atlantia ha presentat conjuntament amb l’opa els avals bancaris per un import màxim de 14.700 milions d’euros que suposen la garantia per fer front al cost màxim de l’operació en cas d’adquirir el 100% de les accions.

La capitalització d’Abertis supera els 16.500 milions d’euros però com que l’operació s’acompanya amb un 23% d’intercanvi d’accions ”especials” d’Atlantia, amb aquest percentatge es cobriria la totalitat del valor borsari d’Abertis.

Abertis ha tancat la sessió borsària d’aquest dijous amb un valor de 16,420 euros, lleugerament per sota dels 16,50 euros de l’oferta presentada per Atlantia.

Hispasat i concessions d’autopistes
La companyia presidida per Fabio Cerchiai també fa referència a la participació del 90,74% d’Abertis en el capital d’Hispasat, empresa de telecomunicacions considerada un ”actiu estratègic” per el govern espanyol.

L’actual 90,74% de les accions sota control d’Abertis és fruit de l’operació de compra que es va realitzar el maig passat quan va adquirir el 33,69% de les accions a Eutelsat, operació que es va fer quan Atlantia ja havia anunciat l’OPA.

En la petició d’autorització de l’OPA, Atlantia manifesta la seva ”voluntat d’atendre als interessos estratègics del Regne d’Espanya en relació tant amb la gestió i explotació de les concessions administratives” d’autopistes a l’Estat i també ”amb la gestió i eventual destí de la participació d’Abertis a Hispasat”.

Atlantia fa referència que entre aquests compromisos que s’atendran hi ha la intenció d’assumir ”els termes de l’acord del Consell de Ministres (del govern espanyol) d’11 de juliol del 1997 pel que es concedia a Hispasat la concessió del servei de gestió del segment espacial de la posició orbital geoestacionària” del satèl·lit que controla aquesta companyia de telecomunicacions espanyola.

En la carta de petició d’autorització, Atlantia es compromet a mantenir ”com a mínim” un 5% del capital de la nova companyia adquirida en el mercat borsari.

Per cobrir l’intercanvi d’accions que serà com a màxim el 23% de l’operació, Atlantia es compromet com a mínim a fer una emissió de 69,7 milions d’accions especials equivalents al 7,78% del capital d’Atlantia o una emissió com a màxim de 160,310 milions d’accions especials corresponents al 16,26% del capital.

Calendari previst

El principal accionista de referència d’Abertis, Criteria Caixa, ha manifestat la seva intenció de pronunciar-se sobre aquesta oferta fins que Abertis emeti l’informe preceptiu que ha de publicar en un termini màxim de deu dies després que la CNMV autoritzi l’OPA.

En els pròxims set dies, la CNMV haurà d’admetre o no a tràmit l’OPA i a partir d’aquest moment tindrà 20 dies per dir si l’autoritza o no. En aquest termini de 20 dies podrà demanar informació addicional a Atlàntia, que un cop lliurada a la CNMV tornarà a activar-se aquest període de vint dies més. I així fins el pronunciament definitiu. Diferents fonts consultades indiquen la possibilitat que l’autorització de la CNMV no arribi probablement fins a finals d’agost.