Arrimadas es mostra “convençuda” que el FLA arribarà i diu que la problemàtica “li va bé” al Govern de Puigdemont

Foto Europa press

La líder de C’s considera que l’enquesta del CEO demostra que l’independentisme “va a la baixa” ja que les previsions de vot el 9-N eren més altes que ara

ACN Figueres .- La líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, està “convençuda” que el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) acabarà arribant. La cap de l’oposició recorda que són uns diners “imprescindibles” per als catalans ja que serveixen per pagar els serveis socials. Arrimadas ha carregat, però, contra l’executiu de Puigdemont a qui acusa de beneficiar-se de la decisió presa pel govern espanyol. “És una qüestió que li encanta al govern de la Generalitat per aprofundir en el seu victimisme”, ha reblat. La líder de C’s ha demanat que el FLA no es faci servir “per pagar les festes independentistes” de Puigdemont i Junqueras. En relació a l’enquesta del CEO, on es reflectia que un 67% dels catalans votarien el proper 1-O, Arrimadas ha recordat que el 9-N les previsions eren més altes i, per tant, considera que és una mostra de feblesa de l’independentisme.
Ciutadans confia que el govern espanyol no tallarà el FLA. Així ho ha fet saber la líder del partit, Inés Arrimadas, aquest dissabte en una visita amb empresàries a Figueres. La cap de l’oposició al Parlament, però, ha deixat clar que els diners que arribin per part del l’executiu central han de servir per pagar els serveis socials dels catalans i no pas “les festes independentistes”.

Arrimadas també ha carregat contra Carles Puigdemont i Oriol Junqueras a qui acusa de “endurir el to” i dur a terme una “gestió nefasta” dels recursos dels catalans. “El FLA és tan important per a nosaltres perquè els mercats no es refien de Catalunya i el seu govern”, ha etzibat. Amb tot, Arrimadas creu que el l’executiu de Mariano Rajoy no aturarà els diners del FLA. “Aquesta ja no és una qüestió de ser o no independentista”, comenta.

El govern espanyol va anunciar que demanaria setmanalment certificats als responsables de la gestió i intervenció econòmica de la Generalitat per comprovar que no hi hagi cap partida destinada a l’organització del referèndum de l’1 d’octubre. L’acord obliga els interventors de les conselleries, el director general de pressupostos i el director general de política financera a remetre aquests expedients cada setmana. El Ministeri d’Hisenda serà l’encarregat de comprovar i verificar els certificats.

En relació a la publicació del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) on s’assegurava que un 67% de catalans anirien a votar l’1-O, Arrimadas ha tret ferro a la dada i recorda que les enquestes eren “molt més optimistes” el 9-N. “El que diu el CEO és que la gent es dona de baixa de l’independentisme al mateix ritme que els consellers del Govern”, ha comentat.

La líder de C’s ha tornat a reclamar que es facin eleccions autonòmiques. “El que volem són les urnes de veritat les que han de servir per canviar el govern de la Generalitat”, ha comentat Arrimadas que s’ha mostrat “convençuda” que la gent veurà que l’1-O no és un referèndum, perquè “no té suport internacional ni base legal”.

Inés Arrimadas ha fet aquestes declaracions després d’una trobada amb empresàries de Figueres, on ha explicat quina és la proposta d’autònoms de Ciutadans.

Coincideix amb Fisas

Arrimadas també ha fet referència a les declaracions que l’eurodiputat del PP, Santiago Fisas, ha fet a l’ACN, on es mostrava contrari a l’aplicació de l’article 155. En aquest sentit la cap de l’oposició explica que des del seu partit no creuen que s’hi arribi, i s’ha mostrat contrària a la seva aplicació.