Arriben, per primera vegada aquesta temporada, dos creuers al nou Moll Balears Port Tarragona

El nou Moll de Balears. CEDIDA

Un total de nou vaixells, amb 5.900 passatgers aproximadament, han  atracat a Port Tarragona, d’ençà que va començar la temporada creuerística el passat 15  d’abril 

El Port treballa i participa en reconegudes fires internacionals del sector per mostrar el  potencial del territori i, les principals novetats d’un nou projecte de creuers al Port 

Ahir diumenge han arribat, per primera vegada aquesta temporada, dos creuers a  la nova infraestructura moll Balears del Port Tarragona. A les 6:00h el creuer Riviera va ser el primer a atracar al moll tarragoní. Es tracta d’un  creuer que navega per la companyia estatunidenca Oceania Cruises amb seu a Miami. Riviera és  un luxós transatlàntic amb capacitat per a 1.260 passatgers aproximadament. El creuer de 239 m  d’eslora, 7,32 m de calat i 32 m de mànega va romandre al moll fins a les 21:00h. Riviera fa un  itinerari de 7 dies de Tarragona a Montecarlo fent parades a València, Palma de Mallorca, Marsella,  Antibes, Livorno, Sardenya i, per finalitzar Montecarlo. 

El segon vaixell va arribar al Port Tarragona a les 8:00h del matí fins a les 18:00h de la tarda. En  aquest cas es tracta del vaixell Costa Luminosa de la companyia Costa Cruise Lines, amb  procedència Marsella i destinació Savona. El creuer fa un itinerari de 5 dies atracant a diferents  localitats com Màlaga, Savona i Marsella, a més de Tarragona. Té una capacitat de fins a gairebé  2.900 passatgers, amb 294 m d’eslora, 8m de calat i 32 m de mànega. 

L’operativa amb dos vaixells simultanis ha estat més fàcil des de l’entrada en funcionament del Moll  de Balears, una nova infraestructura, inaugurada el passat octubre 2021, dissenyada per millorar l’arribada i sortida de creuers a Tarragona. 

La temporada de creuers aquest 2022 va començar a l’abril, concretament el dia 15 amb l’arribada  del vaixell Azamara Quest. Des de llavors, en poc més de mes i mig, han atracat al moll de Balears  un total de nou creuers amb aproximadament 5.900 passatgers que han arribat a Tarragona. 

Port Tarragona i el sector turístic de creuers 

El Port de Tarragona ha treballat per presentar el nou projecte de creuers, de la mà de Global Ports  Holding, en les principals fires internacionals com és el cas de Seatrade Cruise Global de Miami, on  del 25 al 28 d’abril, l’equip comercial del Port, acompanyat pel Josep M. Cruset, president de  l’organisme tarragoní es van reunir amb professionals del sector per explicar la destinació Tarragona  Costa Daurada, així com les novetats d’aquesta temporada turística 2022: nova infraestructura amb el Moll de Balears i l’associació amb Global Ports responsable de la construcció d’un edifici terminal  d’última generació. 

També, aquesta mateixa setmana, del 25 al 27 de maig, el Port ha participat en la 60a assemblea  general de l’associació de creuers a la Mediterrània -Medcruise, celebrada a S’Agaró i organitzada  pels ports de Roses i Palamós, on l’equip del Port ha presentat tot el potencial de la ciutat i del  territori.  Aquestes són les dues darreres trobades en què el port ha estat present tot i que durant aquest any  2022 té prevista la participació en altres fires del sector creuerístic. 

+info fires: https://www.porttarragona.cat/ca/serveis-negoci/negoci/agenda-negoci Port Tarragona cruise ships: https://www.porttarragona.cat/en/services business/business/traffics/cruise-ships