Aquest dissabte 8 de juliol s’inaugura el Festival Internacional de Música Costa Daurada

Salou acull el inici del Festival amb un gran concert gratuït al costat del mar

Aquest cap de setmana es dóna el tret de sortida a la primera edició del Festival Internacional de Música Costa Daurada, amb dos grans concerts simfònics de la JOFICAT, Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya.

El primer concert tindrà lloc dissabte 8 de juliol a les 20:30h a la Font Lluminosa de Salou,en un entorn de gran bellesa en el que es podrà escoltar música clàssica en directe, al costat del mar i la platja.

El segon concert es celebrarà diumenge 9 de juliol a les 20:30h al Teatre Tarragona, teatre situat en el número 11 de la Rambla Nova, principal passeig de la ciutat de Tarragona.

Sota la direcció de Melani Mestre i amb la violoncel solista Svetlana Tovstukha la Jove Orquestra interpretarà el mateix programa a tots dos concerts, amb obres de P.I. Tchaikovsky, F. Schubert i W.A. Mozart.

Aquests dos concerts són un símbol del que és i vol representar el Festival. D’una banda, un dels objectius és el d’apropar la formació musical especialitzada a l’àmbit de la interpretació professional, per això es cedeix el protagonisme inaugural a la Jove Orquestra Filharmònica – un projecte formatiu pioner a Catalunya en el que joves estudiants de gran nivell es formen professionalment a través de les seves actuacions.

En segon lloc, el Festival vol apropar la Música Clàssica a tots els públics, d’aquí que els concerts del Festival tinguin un preu simbòlic o bé siguin totalment gratuïts, com és el cas d’aquests dos primers concerts a Salou i Tarragona. Les localitats per al concert gratuït de Salou es distribuiran el mateix dia de l’espectacle per ordre d’arribada fins a completar l’aforament. En el cas del Teatre de Tarragona, les entrades es poden recollir de forma gratuïta a les taquilles del teatre (Rambla nova 11, Tarragona) els dimecres i dijous de 12h a 14h i els divendres de 12h a 14h i de 18h a 20h o el mateix dia del concert una hora abans de la representació.

Després d’aquests concerts el Festival continuarà amb altres actuacions, durant 5 setmanes, situades a diferents punts de la Costa Daurada. Tots els concerts compten amb la col·laboració i suport dels Ajuntaments dels municipis participants.