Antonio Logroño, nou director general de Dow per a Espanya i Portugal

Jon Bilbao deixa aquest càrrec després de 38 anys de trajectòria a la multinacional

Antonio Logroño, director de Vendes per a Mercats Industrials de Poliuretà per a Europa i director del Centre de Desenvolupament i Servei de Dow Polyurethanes a Ribaforada (Navarra), ha estat nomenat director deneral de Dow per a Espanya i Portugal, amb efectivitat l’1 de març del 2023. Antonio Logroño afegirà aquest rol estratègic a les seves actuals responsabilitats. Substitueix Jon Bilbao, qui deixarà el seu actual càrrec a finals de febrer del 2023. Així mateix, s’incorporarà a l’equip directiu de Dow EMEAI (Europa, Orient Mitjà, Àfrica i l’Índia).

Antonio es va unir a Dow l’any 1999 com a enginyer de producció al Centre de Sistemes de Poliuretà de Ribaforada. Es va traslladar al Complex Industrial de Tarragona l’any 2004 i va ocupar diversos càrrecs a manufacturing dintre del negoci de Packaging & Specialty Plastics. El 2011, va ser designat director de Producció i Director del Centre de Sistemes de Poliuretà de Ribaforada i, més endavant, director del Negoci de Sistemes de Poliuretà per a Ibèrica (Espanya i Portugal). Posteriorment, va ampliar aquest càrrec afegint-hi UKIN (Regne Unit, Irlanda i Països Nòrdics). L’any 2022, Antonio va assumir el càrrec de director de Vendes per a Mercats Industrials de Poliuretà per a Europa.

Antonio Logroño representa a Dow a l’Associació de la Indústria del Poliuretà Rígid d’Espanya (IPUR) i és el president de l’Associació Nacional de Fabricants de Materials Aïllants (ANDIMAT). Té un Màster en Ciències Químiques per la Universitat de Saragossa i un Leadership Development Program per The Wharton School (Universitat de Pennsilvanià).

Assumeixo aquest rol sabent que no només Dow, sinó tot el sector químic, es troba en un moment clau de la seva història. La sostenibilitat i la circularitat dels materials, la seguretat, la innovació i l’enfocament en els nostres clients són, i continuaran sent-ho, les nostres prioritats. Des d’aquesta posició, no només vull impulsar-les, sinó que ofereixo la mà a institucions, governs, comunitat, acadèmia, clients i associacions, perquè, junts, fiancem la indústria i li donem el valor que mereix”, ha expressat Antonio Logroño.

Amb 38 anys de trajectòria a Dow, Jon Bilbao es va incorporar a Barcelona l’any 1985 i va ocupar càrrecs comercials en diversos negocis. El 1992, Jon es va traslladar a Horgen (Suïssa) i el 1997 ho va fer a Madrid. Des d’allí va desenvolupar diversos càrrecs de director de Vendes fins que, l’any 2014, Jon va ser nomenat director Comercial per a Europa Occidental del negoci de Dow Industrial Solutions. El març del 2018 va expandir les seves responsabilitats a director General de Dow per a España i Portugal.