AnimaNaturalis denuncia les males condicions en què viuen una desena d’ovelles en una nau de Deltebre

Ovelles en una nau a Deltebre. Imatge del 3 de setembre de 2017. Horitzontal.

Interposaran una denúncia administrativa i intentaran que se’ls cedeixi els animals

ACN Deltebre .- L’organització AnimaNaturalis ha denunciat la situació en què es troben nou ovelles, tres cabres i un gos en una nau industrial a Deltebre (Baix Ebre). Segons l’entitat, els animals viuen en molt males condicions en un espai tancat, sense aigua, i envoltats de cossos d’ovelles en descomposició. La directora d’AnimaNaturalis, Aïda Gascón, que s’ha desplaçat aquest diumenge fins a Deltebre per documentar la situació, ha explicat que estan estudiant el cas per interposar una denúncia administrativa i que també es plantegen la possibilitat de denunciar-ho per la via penal. L’organització vol que els cedeixin els animals, que després repartirien en diferents santuaris.
L’associació Progat Deltebre ja havia denunciat la situació anteriorment, al febrer, però les condicions en què viuen els animals no han millorat i els veïns han acabat alertant, aquesta vegada, AnimaNaturalis. Segons Gascón, que ha explicat que els animals estan “rodejats de set o vuit cadàvers en estat de descomposició”, fins i tot hi havia una ovella morta fora del recinte que havia obstaculitzat el pas de l’aigua d’una séquia. L’activista ha explicat que a les ovelles no se les està esquilant i que el gos que hi ha al tancat està molt prim. “No tenien menjar i, aparentment, tampoc tenien aigua”.

Per tot plegat, l’entitat ha demanat l’assistència dels serveis veterinaris del Departament d’Agricultura, a qui li demanen que faci una inspecció de la nau, que es requisin els animals de manera urgent i que s’inhabiliti al propietari de la tinença d’animals.