ANA LOPEZ. Defensar la democràcia significa fer fora un partit polític?

La portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Cambrils, Ana López, ha preguntat avui a l’alcaldessa del municipi, la republicana Camí Mendoza, si “defensar la democràcia i la llibertat significa fer fora un partit polític democràtic com el PSC, d’acord amb les exigències del CDR? Vostè també entén la democràcia com una exclusió?”

La regidora socialista s’ha referit d’aquesta manera a la campanya impulsada pel CDR de Cambrils que demana, literalment, “fer fora” al PSC del govern municipal.

“No caurem en provocacions, ni en manifestacions d’intolerància. Aquests tipus de mocions tan sols contribueixen a la confrontació… Els i els socialistes no creiem que cap solució passi per fer fora ningú. Ningú pot atribuir-se la representació de tot el poble de Catalunya. Tots som catalans i tots els partits democràtics representem una part de la ciutadania del poble de Catalunya. Ningú, en nom de la democràcia, pot exigir fer fora un partit democràtic”, ha argumentat.

Ana López ha recordat el compliment estricte de l’acord de Govern que el grup socialista ha mantingut durant tot el mandat. “Hem estat fidels al pacte subscrit el 2015 perquè hem entès que ha aportat estabilitat, inversions i progrés al nostre poble. Tan sols ens ha guiat l’interès general dels cambrilencs i cambrilenques i no hem torpedinat res perquè res ens ha apartat d’aquest objectiu tan noble i essencial. Està vostè d’acord amb aquesta convicció elemental, senyora alcaldessa? Compateix vostè la campanya excloent del CDR que ens titlla de “repressors”?”

En aquest sentit, la portaveu socialista ha reiterat el “respecte absolut” del PSC per a totes les forces polítiques representades a l’Ajuntament. “Tots representem una part de la ciutadania del nostre poble i exigir exclusions és un insult a la totalitat dels cambrilencs i cambrilenques perquè esdevé, de facto, una mutilació de la seva pluralitat. Primer es demana fer-nos fora de l’equip de Govern? I després, que vindrà? Fer-nos fora de l’ajuntament? I posteriorment? Del poble?”

“No, cal aturar aquesta dinàmica conceptual d’alguns que surten del pluralisme polític i que volen convertir el seu pensament en guió únic de l’existència humana. Tot ho presenten com a binari: a favor on en contra, bo o dolent, o “patriota” o “repressor”. Tot és “demofòbic” en la mesura que no és propi. Tot aquell que no pensa com estableix el cànon ja és un estrany a qui s’ha “de fer fora.”

Finalment, el PSC ha rebutjat aquesta espiral “perillosíssima” en la que alguns monopolitzen la veritat i sacsegen l’exaltació absoluta dels estats d’ànim. “És igual el que argumentis o el que defensis des del respecte. L’únic important per a alguns és encaixar-nos en estereotips establerts prèviament que és el que els cohesiona. Doncs no, senyors, el PSC és part de la realitat viva i plural del nostre poble i ni vostès, ni ningú, ens faran fora de l’Ajuntament. Perquè l’Ajuntament és la casa de tots i nosaltres també formem part del poble. Tots som poble, tots som Cambrils!”, ha emfatitzat Ana López.