Albiol sobre la llei del Referèndum: “Si no vols que es tramiti, no la registres; és qüestió de ‘Barrio Sésamo'”

El PPC acusa Forcadell de “jugar al costat” de JxSí i la CUP i adverteix que la decisió de la Mesa converteix la cambra en un “Parlament de fireta”

ACN Barcelona .- “La tradició parlamentària diu que quan un grup registra una proposició, una proposta, normalment és perquè vol que es tramita; si no vols que es tramiti, no la registres; és una qüestió de ‘Barrio Sésamo'”. Són paraules del president del grup parlamentari del PPC, Xavier García Albiol, després que la Mesa hagi posposat l’admissió a tràmit de la llei del Referèndum aquest dimecres. “Si vostès habiliten el mes d’agost per tramitar una llei, però no la tramiten però la registren, per què organitzen tot aquest merder si al final no passa absolutament res?”, ha preguntat Albiol a JxSí i la CUP en roda de premsa després de la polèmica per la reforma del reglament. En aquest context ha acusat la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, de “jugar al costat” i de “seguir el joc” a JxSí i la CUP, i convertir així el Parlament en una cambra de “broma i de fireta”.
“No ha passat absolutament més, posa en evidència que som davant d’un episodi esperpèntic”, s’ha queixat Albiol en roda de premsa aquest dimecres al Parlament després de l’ajornament de l’admissió a tràmit de la proposició de llei del Referèndum. Després de la decisió de la Mesa, el dirigent dels populars s’ha preguntat quan s’iniciaran els tràmits parlamentaris d’aquesta proposició de llei: “Ah, amic, no ho sabem, aquí pot passar qualsevol cosa”, ha assegurat Albiol.

El líder dels populars considera que tot plegat s’emmarca en el “desconcert” dels partits independentistes, “plenament conscients de la pèrdua de suport popular a l’independentisme”.