Albert Ventosa, nou cap de la Regió d’Emergències de Tarragona

Albert Ventosa, nou cap de la Regió d’Emergències de Tarragona

Bienvenido Aguado passa a ocupar el càrrec de coordinador de salvament marítim i mitjans especials
ACN Reus .- L’inspector Albert Ventosa és el nou cap de la Regió d’Emergències de Tarragona en substitució de Bienvenido Aguado, que passa a ocupar el càrrec de coordinador de salvament marítim i mitjans especials dels Bombers de la Generalitat. Ventosa, enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, ha estat presentat aquest dijous als subdirectors del cos, als comandaments i als caps de parc de la regió de Tarragona. L’acte s’ha celebrat a l’edifici 112 de Reus i ha estat presidit pel director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Juli Gendrau.
Nascut a Tarragona fa 50 anys, Albert Ventosa va accedir a la Generalitat de Catalunya el 1994, treballant com a tècnic en planificació d’emergències a l’aleshores Gerència de Protecció Civil. En aquella època, i entre d’altres, va fer tasques d’implantació del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona (Plaseqta) fins el 1998.

Aquell any, es va incorporar al Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya on va desenvolupar diverses tasques, com ara cap de Zona del Tarragonès i cap de la Unitat de Prevenció d’Incendis. També va exercir com a tècnic en planificació d’emergències per risc tecnològic i en prevenció industrial. Des del mes de juny de 2015, havia estat cap del Servei de Prevenció Normativa del Cos de Bombers de l’Ajuntament de Barcelona.

Aguado coordinarà salvament marítim i mitjans especials dels Bombers

Per la seva banda, el sots-inspector Bienvenido Aguado, que exercia com a cap de la Regió d’Emergències de Tarragona des de maig de 2013, va començar com a auxiliar forestal de l’aleshores Servei Provincial d’Extinció d’Incendis de la Diputació de Barcelona quan només tenia 19 anys. També en va ser el cap de la Unitat de Formació.

Dins del Cos de Bombers de la Generalitat, Aguado ha exercit diferents càrrecs, com ara el de cap de la Brigada de Barcelona i de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud, el de responsable de la Unitat d’Inspecció i també dels Grups d’Actuacions Especials (GRAE). Aguado també va formar part de l’expedició de bombers catalans que van col·laborar en les tasques de rescat i salvament dels terratrèmols de Mèxic de 1985 i de Turquia de 1999.

La seva nova tasca consistirà en gestionar el desenvolupament de les competències que el Cos de Bombers de la Generalitat té en matèria de salvament marítim i el servei de bombers en les instal·lacions aeroportuàries de la Generalitat, així com la coordinació amb els organismes locals, autonòmics i estatals en aquests àmbits.