Afepasa confirma que l’incendi al Polígon Constantí no ha provocat ni ferits ni afectació a la salut pública

L’empresa lamenta aquest incident i l’alarma que s’hagi  pogut generar, però recorda que l’empresa treballa seguint  tots els protocols de seguretat que exigeix el sector 

L’empresa Afepasa (Azufrera y Fertilizantes Pallarès, SAU) confirma  que la deflagració i el posterior incendi que s’ha produït aquest migdia  a les seves instal·lacions al polígon Constantí, pocs minuts després de  les 14.15, està controlat pels efectius del cos de Bombers, que hi ha  traslladat diversos vehicles i efectius i gràcies a la tasca de contenció  prèvia del foc que han realitzat els equips propis de l’empresa en un 

primer moment, abans de l’arribada dels Bombers. Els equips  desplaçats al lloc de l’incident estan remullant en aquests moments la  zona per evitar qualsevol incidència posterior. L’empresa informa que  tampoc no s’ha de lamentar danys personals entre els treballadors que  es trobaven a prop dels fets.  

La deflagració s’ha produït a la part de la fàbrica i ha estat provocada,  segons sembla, per un foc elèctric. L’incendi ha generat una columna  de fum obscur visible des de la llunyania que ja s’ha dissolt a  l’atmosfera sense cap mena de perill per les naus de les empreses que  es troben al costat, ni tampoc cap afectació per la salut de les persones  que hi ha a la rodalia de les instal·lacions d’Afepasa. De fet, part del  fum negre que s’ha pogut veure ha estat conseqüència del refredament  de les cendres per l’acció dels bombers. 

Finalment, l’empresa Afepasa lamenta aquest incident i l’alarma que  s’hagi pogut generar, però recorda que l’empresa treballa seguint tots  els protocols de seguretat que exigeix el sector. Afepasa també agraeix  la tasca feta pel cos de Bombers per agafar el foc i controlar la situació.