Activitats culturals del Port per al cap de setmana

Aquesta setmana, el Port de Tarragona ha iniciat la seva presència a les xarxes socials amb Facebook i Twitter

Redacció.- Aquest diumenge finalitza l’exposició “Cos social [Lliçó d’anatomia]” de Joan Morey al Tinglado 2 del Moll de Costa i també el diumenge, 18 de març, a les 11.30 hores, el Teatret del Serrallo ofereix l’espectacle per a tots els públics “Circ en família”, un taller de circ dins del cicle ‘Teatret de circ’. Per a assistir a l’activitat cal fer reserva prèvia a: participo.cat.

A l’Arxiu del Port es presenta dimarts, 20 de març, a les 19 hores, el llibre Les escales del mar. Les vies de comunicació de vianants entre la Part Alta i la Part Baixa de Tarragona en els darrers cent cinquanta anys de Ramon Aloguin Pallach. L’obra és un reportatge dels carrers que posen en comunicació, a través d’escales, la Part Alta amb la Part Baixa de la ciutat de Tarragona, on les escales són els elements urbans molt importants quan les persones es traslladaven caminant a tot arreu. Explica la història que ha envoltat la construcció, sovint accidentada, de cada una de les escales. S’hi afegeixen dues excepcions: l’Escala Reial, i la novíssima passarel·la 2018 que ha d’unir el Port amb la ciutat. També es relaten, sota la denominació d’utopies, els projectes de comunicació que no s’han executat: des de l’escalinata del Balcó del Mediterrani, de Ramon Salas, al projecte de Ricardo Bofill de supressió de les vies del tren.

Aquesta setmana, el Port de Tarragona ha iniciat la seva presència a les xarxes socials amb Facebook i Twitter (facebook.com/porttarragona i @PortdeTarragona). Des d’aquestes plataformes s’informa d’allò que succeeix al Port i s’informa sobre els esdeveniments culturals portuaris (facebook.com/molldecosta i, d’Instagram, @molldecostaporttarragona).

També durant aquest mes encara es pot veure fins a l’1 d’abril al Refugi 1, l’exposició “Jazz Black & White” de Juan José Hernández. Aquesta mostra es pot visitar els divendres, de 16 a 19 h; dissabtes, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h, i diumenges i festius, d’11 a 14 h. Està inspirada en la transcendental intimitat que envolta les Jam Sessions de música, on les frases musicals es fusionen amb els clarobscurs. L’autor ha treballat bàsicament el blanc i negre, i utilitza els traços per insinuar al subjecte musical esbossant el moviment en interpretar la música.

Al vestíbul del Museu del Port, també es pot visitar la mostra fotogràfica “Compartint la mar amb… la vestimenta”, en l’horari habitual del Museu, amb entrada lliure. L’exposició reuneix diverses fotografies amb la vestimenta relacionada amb el món de la mar des dels anys vint fins al vuitanta del segle XX. Vint-i-cinc fotografies en blanc i negre que es complementen amb objectes característics de cadascun dels tres àmbits representats a la mostra: el món pesquer, el lleure amb els esports i el treball portuari.

També que es poden visitar aquest cap de setmana, d’entrada lliure, al Moll de Costa “El ’otro’ Bigas Luna. La seducción de lo tangible”, al Tinglado 1, comissariada per Raquel Medina. El recorregut expositiu repartit entre ambdós espais abasta totes les tipologies que va desenvolupar Bigas Luna des dels seus inicis (performance, fotografia, instal·lacions, dibuix, pintura…).