Accident de transit amb cinc morts a Salou

Moren els cinc ocupants d’un cotxe en un xoc amb un autobús a Salou

Segons testimonis, només el conductor duia el cinturó de seguretat
ACN Salou .- Els cinc ocupants d’un tot terreny han mort en un xoc amb un autocar de línia a Salou (Tarragonès). L’avís de l’accident s’ha donat al voltant de les 16:30 hores a l’avinguda Cap de Salou, entre la urbanització Dunamar i l’hotel Negresco. El vehicle, un Honda CRV, ha impactat contra la porta oberta d’un vehicle estacionat, ha perdut el control i ha acabat envaint el carril contrari per on venia l’autocar de línia, de la companyia Plana. Les cinc víctimes mortals són el conductor, de 83 anys, la seva esposa i la germana d’aquesta –tots tres de Reus-, i un matrimoni de l’Aragó, tots jubilats. Cinc dotacions de Bombers han treballat en el sinistre, a més de la Policia Local de Salou –que porta la investigació-, Mossos d’Esquadra, diverses ambulàncies del SEM i un helicòpter.
El conductor de l’autobús i els deu ocupants han resultat il·lesos. Tampoc han patit danys els ocupants del cotxe contra qui ha topat el tot terreny, quatre joves francesos. La conductora, Angelique Taguay, ha explicat a l’ACN que estaven pujant al cotxe per marxar i ella era l’única que tenia la porta oberta. “Anava a tancar la porta, i ha arribat un cotxe, ha xocat contra la porta i, per por o per evitar la porta, ha fet un cop fort de volant cap a l’esquerra, i en aquell moment ha arribat l’autobús, amb qui ha xocat de cara”, ha relatat.

Angelique ha explicat que el conductor duia el cinturó de seguretat posat però ha manifestat que no està segura si la resta de passatgers el duien, perquè “han sortit cap endavant”. Els joves portaven tres dies de vacances a Salou i aquest diumenge marxaven, amb un cotxe de lloguer, fins a l’Aeroport del Prat, on havien d’agafar un vol per tornar a París, on resideixen. Tot i això, abans han hagut de prestar declaració a la comissaria de la Policia Local.

Des de l’Ajuntament de Salou, han lamentat els fets ocorreguts i han traslladat el condol a les famílies i víctimes. El Govern ja ha informat les autoritats d’Aragó del sinistre, on han mort dos ciutadans aragonesos.