El Govern recorda les víctimes i reconeix la tasca dels cossos de seguretat i emergències implicats en la gestió dels atemptats de Barcelona i Cambrils

Foto Cedida

Amb motiu del primer aniversari dels atacs terroristes, el president Torra i els consellers recorreran els escenaris on es van produir els atemptats i participaran en els actes d’homenatge de Ripoll, Alcanar, Barcelona i Cambrils

  • Les banderes onejaran a mig pal als edificis i dependències de la Generalitat i les corporacions públiques de Catalunya
  • La Generalitat vol reconèixer també el suport que va donar la societat civil i diversos col·lectius professionals en la gestió de l’emergència
Amb motiu del primer aniversari dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils del 17 i 18 d’agost del 2017, que van provocar 16 morts i 155 ferits de 34 nacionalitats, el president de la Generalitat, Quim Torra, i els membres del Govern recorreran els escenaris on es van produir i participaran en els actes que es faran a Ripoll, Alcanar, Barcelona i Cambrils, en record i solidaritat amb les víctimes i per retre homenatge als cossos de seguretat i emergències de Catalunya, serveis sanitaris i tots els qui es van bolcar en la gestió dels atemptats.
El Govern de la Generalitat, encapçalat pel president Torra, farà un ampli desplegament institucional en els diferents actes d’homenatge. L’Executiu ha col·laborat en la seva organització amb els consistoris i hi expressarà el seu rebuig a la violència i en favor de la pau, tal i com aquells dies milers de ciutadans van traslladar als llocs dels fets a través d’ofrenes i missatges.
Durant els dies 17 i 18 d’agost les banderes onejaran a mig pal en els edificis i dependències de la Generalitat i en les corporacions públiques de Catalunya, en record i homenatge a les víctimes dels atemptats, tal com ho preveu el decret que ha signat el president Torra i que es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat aquest dijous.
L’Executiu vol posar de manifest que Catalunya mai oblidarà aquelles jornades negres i cap de les seves víctimes, participant en els següents actes:
Dijous, 16 d’agost. Ripoll
18.30 hores El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de l’alcalde, Jordi Munell; i de les conselleres de la Presidència, Elsa Artadi, i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, encapçalarà l’acte organitzat per les diferents entitats i institucions de la ciutat sota el lema Ripoll per la convivència. Es tracta d’una jornada participativa que inclou cinc activitats i tallers que tenen com a eix principal aspectes com les relacions humanes, la convivència i la diversitat cultural. A l’acte també hi assistiran el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joan Manso; el director dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament a Girona, Martí Fonalleras, i el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós.
El president Torra arribarà a l’Ajuntament de Ripoll, on serà rebut per l’alcalde i signarà en el llibre d’honor. A continuació, cap a les 18.45 hores, el cap del Govern atendrà els mitjans de comunicació a la sala de plens de l’Ajuntament. Tot seguit, el president i la resta d’autoritats faran un recorregut per les activitats i tallers organitzats a la plaça del Monestir.
Dijous, 16 d’agost. Alcanar
 
18.00 hores Arribada a l’Ajuntament d’Alcanar del vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda del Govern, Pere Aragonès, i dels consellers  d’Interior, Miquel Buch; de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i de Justícia, Ester Capella, on seran rebuts per l’alcalde, Alfons Montserrat, i signaran el llibre d’honor del consistori.
 
18.45 hores  Visita al restaurant Serramar d’Alcanar Platja, que va ser el centre d’operacions i atenció als veïns i veïnes afectats durant les explosions de l’agost del 2017.
20.00 hores Acte institucional de reconeixement als cossos de seguretat, d’emergència, voluntaris i serveis socials a la plaça Ramon Pous de les Cases d’Alcanar.
Divendres, 17 d’agost. Barcelona
8.45 hores Reunió extraordinària del Govern. Serà a porta tancada, però els mitjans gràfics en podran prendre imatges a l’inici.
9.00 hores Declaració institucional del president Torra, acompanyat de tot el Govern, a la Galeria Gòtica del Palau.
10.00 hores Ofrena floral al mosaic de Joan Miró de la Rambla, on també hi seran els familiars de les víctimes mortals. Hi participarà el president Torra i una àmplia representació dels membres del Govern.
 
10.30 hores El president Torra, acompanyat d’una àmplia representació del Govern, assistirà a l’acte institucional en record i solidaritat amb les víctimes dels atemptats del 17 d’agost, que ha estat organitzat per l’Ajuntament de Barcelona. Aquest acte consistirà en una interpretació musical a càrrec de les cinc Escoles Municipals de Música de Barcelona i del Conservatori Municipal.
  
Divendres, 17 d’agost. Centre penitenciari Lledoners
18.00 hores El president de la Generalitat, acompanyat d’una àmplia representació dels membres del Govern, es reunirà amb Joaquim Forn a la presó de Lledoners.
18.30 hores Acte organitzat conjuntament per l’ANC i Òmnium Cultural davant la presó de Lledoners per homenatjar les víctimes dels atemptats i els cossos d’emergències, bombers i Mossos d’Esquadra.
Dissabte, 18 d’agost. Cambrils
 
10.30 hores Acte de record per les víctimes dels atemptats i d’inauguració del Memorial per la Pau, a la rotonda on va tenir lloc l’atemptat, al passeig Marítim, davant del Club Nàutic. Hi participaran el president i bona part del Govern. Després de descobrir el memorial es faran ofrenes florals per part de les institucions; cossos, forces de seguretat i emergències, i entitats.
D’altra banda, durant aquests dies el president Torra, acompanyat del conseller Buch, visitarà les comissaries dels Mossos d’Esquadra que van participar en la gestió dels atemptats de Barcelona i Cambrils.