Els Mossos detenen dos conductors per causar dos accidents de trànsit mortals al Maresme i al Baix Camp

Pla obert on es poden veure tres mossos a la zona de l'accident mortal a la L-702 a Artesa de Lleida, l'11 de gener de 2018. (Horitzontal)

Han detingut un conductor novell que ha envestit un grup de ciclistes a Montbrió del Camp

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Nord van detenir ahir un home de 46 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Adrià de Besòs (Barcelonès), com a presumpte autor d’un delicte de conducció temerària, un delicte d’homicidi per imprudència i un delicte de lesions per imprudència greu.
Pels volts de les 18.45 hores d’ahir els Mossos van tenir coneixement d’un accident de trànsit al quilòmetre 97,5 de l’autopista C-32, dins el terme municipal d’Argentona (Maresme).
En arribar al lloc, testimonis presencials de l’accident van informar als mossos que un turisme, en fer un canvi de carril, havia fet caure la motocicleta i els seus ocupants havien impactat contra les tanques de protecció de la via. El turisme no es va aturar i va fugir ràpidament del lloc. També van explicar que abans de l’accident, el turisme circulava de manera temerària, atès que anava realitzant constants canvis de carril per tal d’avançar els vehicles que el precedien.
Com a conseqüència de l’impacte la passatgera de la motocicleta, una dona de 34 anys, veïna de Barcelona, va resultar morta a l’acte. El conductor de la motocicleta va ser traslladat en helicòpter medicalitzat a l’Hospital Germans Tries i Pujol de Badalona en estat crític.
A partir de la identificació del vehicle escapolit, els mossos van anar al domicili del titular a la localitat de Sant Adrià de Besòs. Allí van trobar el conductor que va reconèixer els fets i va ser detingut. Posteriorment li van fer la prova de detecció d’alcohol i drogues. Va donar positiu a totes dues. La taxa d’alcoholèmia va ser de 0,31 mg d’alcohol per litre d’aire expirat.
El detingut passarà en les properes hores a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Mataró.
D’altra banda, mossos de l’Àrea Regional de Trànsit del Camp de Tarragona han detingut avui un jove de 18 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Reus (Baix Camp), com a presumpte autor de dos delictes contra la seguretat del trànsit i dos delictes d’homicidi per imprudència.
Els fets han passat pels volts de les vuit d’aquest matí, al quilòmetre 8 de la carretera T-310, dins el terme municipal de Montbrió del Camp (Baix Camp).
Per causes que s’investiguen, el conductor d’un turisme ha envaït el carril de sentit contrari i ha envestit frontalment un grup de quatre ciclistes. Dos d’ells, veïns de Riudoms, han resultat morts.
La persona que conduïa el vehicle és conductor novell i ha estat detingut perquè ha donat positiu en la prova de drogotest indiciària que se li ha realitzat. Està acusat de conducció sota els efectes de les substàncies estupefaents, fer-ho de manera temerària i de dos homicidis per imprudència greu.
Està previst que passi en les properes hores a disposició judicial.