13 platges amb bandera vermella i 43 més amb groga a causa sobretot per la mala qualitat de l’aigua

Activen la prealerta del Procicat per la previsió de fortes onades a partir d’aquesta mitjanit que poden superar els 2,5 metres d’altura

ACN Barcelona .- 13 platges catalanes presenten aquest divendres al matí bandera vermella i 43 més tenen bandera groga, la majoria per la mala qualitat de l’aigua provocada per les tempestes d’aquest dijous i algunes també pel mal estat de la mar, segons dades de Protecció Civil. Les platges on està prohibit el bany es concentren al Barcelonès, on n’hi ha 8, al Maresme, amb 2, al Garraf, amb 2 i la Costa Brava, amb una. La majoria de platges amb bandera groga se situen al Maresme (16), al Barcelonès (12) i a la Costa Daurada (12). Protecció Civil ha activat aquest migdia la prealerta del pla Procicat per la previsió de fortes onades a partir d’aquesta mitjanit que poden superar els 2,5 metres d’altura.
Les onades podran superar els 2,5 metres (maregassa) a la costa de l’Empordà i, especialment, al nord del Cap de Creus i al cap de Begur a partir de la pròxima mitjanit i durant tot aquest dissabte.

En aquest sentit, Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar les precaucions en les activitats recreatives o professionals al mar i evitar-les en cas de grans onades i demana que no s’accedeixi als punts del litoral afectats per l’onatge fort ni als llocs on les onades trenquin amb força.