Turull afirma que serà un “honor” i “no un problema” participar de les decisions col·legiades del Govern cap a l’1-O

El nou conseller de Presidència diu que no li consten més canvis al Govern

ACN Barcelona .- El nou conseller de Presidència, Jordi Turull, ha afirmat que no veu com un problema “sinó com un honor” participar de les decisions col·legiades que prengui el Govern de cara a l’1-O, entre aquestes la signatura de la compra d’urnes. En declaracions a RAC1, Turull ha dit que no li fa “por” viure aquest moment per les conseqüències que pugui tenir sinó que ho viu amb “il·lusió i emoció”. D’altra banda, en declaracions a Catalunya Ràdio ha assegurat que el patrimoni més important que té són les seves “conviccions” i la seva “honestedat”. A més, ha assegurat que no li consten que s’hagin de produir nous canvis al Govern.
Turull s’ha mostrat convençut que el “tsunami democràtic” que vol portar a terme Catalunya tirarà endavant i ha assegurat que ell està “concentrat” en treballar perquè així sigui. Ha criticat l’actuació del govern espanyol i ha reivindicat que tot i que ells tinguin “moltes armes judicials i les clavegueres de l’Estat”, Catalunya té “la voluntat i la determinació de la gent”. Ha defensat així que la determinació dels catalans per poder votar és “absoluta” i ha assegurat que no es quedaran “de braços plegats”.

En ser preguntats sobre el fet que els tres consellers sortints són del PDeCAT ha dit que estaven al capdavant d’àmbits “molt sensibles” i que el fet que siguin del mateix partit que el president també permet tenir una relació “més personal i de franquesa” a l’hora de prendre una decisió.

Ha explicat també que aquest mateix divendres després de prendre possessió del càrrec va parlar amb el president Carles Puigdemont i amb el vicepresident Oriol Junqueras i ha assegurat que no li consta que s’hagin de produir més canvis a l’executiu, tot i que ha recordat que aquesta és una competència del propi president.