Rajoy convida els dirigents independentistes catalans a “desconnectar del seu deliri”

El president del govern espanyol diu que la democràcia sense llei “esdevé autoritarisme”

ACN Barcelona .- El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha convidat aquest dissabte els dirigents independentistes catalans a “desconnectar del seu deliri” i a tornar a connectar amb el “respecte a la llei” i la “sensatesa”. En un acte en commemoració del regidor del PP Miguel Ángel Blanco, assassinat per ETA, Rajoy ha afirmat que la democràcia sense llei “esdevé totalitarisme” i la “deriva autoritària d’alguns a Catalunya” és un fet que “no s’havia produït en dècades a Espanya”. Rajoy ha reiterat que el referèndum de l’1-O no se celebrarà i ha garantit als catalans que estan “amb la moderació” que la resta dels espanyols “no els fallarem”.
Segons Rajoy els dirigents catalans que parlen de desconnexió “s’han desconnectat de la realitat i comencen a veure com la societat desconnecta de la seva desconnexió”. El cap de l’executiu espanyol els ha convidat a “desconnectar del seu deliri i a recuperar la connexió amb al respecte a la llei, la democràcia i l’Estat de Dret”, que, segons ha remarcat, “estan violant de manera ininterrompuda en els últims temps”.

El cap de l’executiu espanyol ha garantit que la llei “es complirà”, L’estat de dret “prevaldrà” i el referèndum “no se celebrarà”. En aquest sentit, ha afegit que “si violen la llei, nosaltres la complirem i la farem complir” i ha reclamat defugir la “radicalitat” i tornar a la “moderació”. Segons Rajoy, la majoria de catalans estan “en la longitud d’ona de la moderació, el seny i la concòrdia” per la qual cosa han de saber que “la resta dels espanyols i la democràcia no els fallarem”.