Categories: Noticies de Catalunya

Salou fomenta la recollida selectiva d’envasos lleugers en bars, restaurants i càterings

La campanya vol fomentar la recollida selectiva de residus d’envasos

Aquest matí, l’Ajuntament de Salou ha iniciat la campanya de recollida selectiva de residus d’envasos lleugers a través d’una campanya informativa adreçada als establiments d’Hosteleria, restauració i càtering (HORECA) de manera que es puguin incrementar les quantitats recollides selectivament i, d’aquesta manera, augmentar els percentatges de recuperació i reciclatge dels residus d’envasos. La campanya l’està duent a terme ECOEMBES, l’organització mediambiental sense ànim de lucre que promou l’economia circular mitjançant el reciclatge d’envasos domèstics, la qual ha escollit el municipi de Salou perquè es considera un municipi turístic molt representatiu com a gran generador d’aquest tipus de residus, i on aquest projecte ha de contribuir a millorar els actuals resultats.

Com antecedent cal recordar que la recollida selectiva d’envasos lleugers a Salou està al voltant del 14% molt lluny del 40% que s’assoleix en el cas de la matèria orgànica o del 65% que es recull de vidre. És per això que des del departament de Medi Ambient es vol augmentar significativament les tones recollides d’envasos lleugers (envasos de plàstic, brics i envasos d’acer i d’alumini).

Durant la campanya, diversos educadors passaran pels bars i restaurants informant els propietaris i oferint-los cubells per millorar la selecció dels envasos lleugers. Es preveu que els educadors visitin uns 200 establiments del municipi. La campanya tindrà una duració d’unes tres setmanes, i es dividirà en dues fases.

La regidora de Medi Ambient, Júlia Gómez, ha explicat que “aquesta campanya volem incrementar el reciclatge d’envasos lleugers, alhora que conscienciar al sector HORECA (Hosteleria, Restauració i Càtering) de la importància del reciclatge”.

“La cura del medi ambient depèn dels gestos que cada un de nosaltres realitzem diàriament en tots els àmbits de la nostra vida: a casa, a la feina, en els llocs d’oci… El volum de residus que es genera en els establiments del canal HORECA és bastant elevat i per això, a Ecoembes hem posat en marxa aquest projecte amb l’objectiu de cobrir les necessitats d’aquests establiments en matèria de recollida selectiva i reciclatge”, ha assegurat Irene Luna d’Ecoembres.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

2 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

2 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

3 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

3 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago