Salou fomenta la recollida selectiva d’envasos lleugers en bars, restaurants i càterings

La campanya vol fomentar la recollida selectiva de residus d’envasos

Aquest matí, l’Ajuntament de Salou ha iniciat la campanya de recollida selectiva de residus d’envasos lleugers a través d’una campanya informativa adreçada als establiments d’Hosteleria, restauració i càtering (HORECA) de manera que es puguin incrementar les quantitats recollides selectivament i, d’aquesta manera, augmentar els percentatges de recuperació i reciclatge dels residus d’envasos. La campanya l’està duent a terme ECOEMBES, l’organització mediambiental sense ànim de lucre que promou l’economia circular mitjançant el reciclatge d’envasos domèstics, la qual ha escollit el municipi de Salou perquè es considera un municipi turístic molt representatiu com a gran generador d’aquest tipus de residus, i on aquest projecte ha de contribuir a millorar els actuals resultats.

Com antecedent cal recordar que la recollida selectiva d’envasos lleugers a Salou està al voltant del 14% molt lluny del 40% que s’assoleix en el cas de la matèria orgànica o del 65% que es recull de vidre. És per això que des del departament de Medi Ambient es vol augmentar significativament les tones recollides d’envasos lleugers (envasos de plàstic, brics i envasos d’acer i d’alumini).

Durant la campanya, diversos educadors passaran pels bars i restaurants informant els propietaris i oferint-los cubells per millorar la selecció dels envasos lleugers. Es preveu que els educadors visitin uns 200 establiments del municipi. La campanya tindrà una duració d’unes tres setmanes, i es dividirà en dues fases.

La regidora de Medi Ambient, Júlia Gómez, ha explicat que “aquesta campanya volem incrementar el reciclatge d’envasos lleugers, alhora que conscienciar al sector HORECA (Hosteleria, Restauració i Càtering) de la importància del reciclatge”.

“La cura del medi ambient depèn dels gestos que cada un de nosaltres realitzem diàriament en tots els àmbits de la nostra vida: a casa, a la feina, en els llocs d’oci… El volum de residus que es genera en els establiments del canal HORECA és bastant elevat i per això, a Ecoembes hem posat en marxa aquest projecte amb l’objectiu de cobrir les necessitats d’aquests establiments en matèria de recollida selectiva i reciclatge”, ha assegurat Irene Luna d’Ecoembres.