Prop del 99% de les zones de bany catalanes obtenen una qualificació excel·lent

Mapa 3. Platges de Tarragona.

De les 253 zones de bany litorals analitzades enguany per l’agència, 251 han obtingut la millor qualificació i dues la qualificació de Bona

 Pel que fa a les dotze zones de bany interiors, totes han obtingut la qualificació d’excel·lent. En els controls analítics s’examina la qualitat microbiològica i s’avalua la presència dels indicadors d’Escherichia coli i enterococs intestinals
Els resultats del segon mostreig que ha dut a terme l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a les zones de bany litorals han evidenciat que el 98,8% (251 zones de bany) ha obtingut la qualificació d’Excel·lent, mentre que l’1,2% restant (dues zones de bany), han estat qualificades com a bones.

 

Cap platja ha estat qualificada com a Insuficient en aquest control analític, que s’ha dut a terme durant la setmana del 19 de juny.

Pel que fa a les dotze zones de bany interiors on l’ACA duu a terme controls de la qualitat de l’aigua durant l’estiu (embassaments i estanys com el de Banyoles), totes han obtingut la qualificació d’excel·lent.
En els controls analítics, tant a la costa com a les zones de bany interiors,  s’examina la qualitat microbiològica de l’aigua de bany i s’avalua la presència dels indicadors d’Escherichia coli i enterococs intestinals, amb l’objectiu de garantir la seguretat dels banyistes. Cal destacar la constant coordinació de l’agència amb els ajuntaments costaners per analitzar en tot moment l’estat de les aigües de bany i les possibles alteracions que es puguin ocasionar.
Informació a PlatgesCAT
Tota la informació sobre la qualitat de l’aigua i l’estat de les platges es pot consultar a l’apli PlatgesCAT, que t’ofereix en set idiomes dades sobre la qualitat de l’aigua, la previsió de possibles alteracions, la bandera de seguretat, la temperatura de l’aigua, entre molta altra informació de serveis.
Des d’avui dilluns i a través d’aquesta aplicació, s’ha posat en marxa un concurs a través de la xarxa social Instagram, on els usuaris poden aportar el seu punt de vista sobre les platges catalanes. Seguint el perfil de l’ACA a Instagram i marcant les imatges amb les etiquetes #igersplatgesCAT i #CatalunyaExperience, els participants poden optar a premis un cop finalitzi el concurs el 15 de setembre.