Puigdemont titlla de “derrota” que no sigui restituït el Govern

Artadi adverteix que un canvi a la presidència de la Generalitat després del 21-D simbolitzarà una victòria de Rajoy

 

 

Redacció.- El candidat de Junts per Catalunya (JxCat) a la presidència de la Generalitat a les eleccions del 21-D, Carles Puigdemont, ha avisat que qualsevol resultat que no sigui restituir el Govern d’abans de l’aplicació del 155 simbolitzarà “una derrota per dècades” del país. En l’acte final de campanya -davant d’unes 800 persones a la plaça de la Virreina de Barcelona, aquest dimarts a la nit-, i en una connexió en directe des de Brussel·les, Puigdemont ha subratllat que els comicis de dijous van de “dignitat” i que el “vot útil” ha de ser per al “país” i no per a cap partit en concret. Al seu torn, la directora de la campanya, Elsa Artadi, ha advertit que un canvi a la presidència de la Generalitat després del 21-D serà una victòria per al president espanyol, Mariano Rajoy.
Puigdemont ha reiterat que “l’únic pla” és que ell com a president i la resta del Govern “cessats” retornin al Palau de la Generalitat, i ha advertit que qualsevol alternativa seria un “precedent històric molt greu”. En aquest sentit, el cap de llista ha subratllat que un canvi a la presidència beneficiarà el 155, i que el nou cap de l’executiu no es podrà defensar quan l’Estat torni a aplicar aquest article de la Constitució en contra seva. Així doncs, Puigdemont ha alertat que quan a Madrid no agradi un president, el podrà treure sense problemes, sempre i quan després del 21-D no es restitueixi l’executiu “legítim”.

El candidat de JxCat a la presidència ha anunciat que el ‘megamíting’ del final de campanya ha arribat a més d’un centenar de locals de Catalunya, i ha insistit que l’objectiu és assolir un Estat independent. En una defensa ferma de la institució de la presidència del Govern i de la pròpia institució de la Generalitat, Puigdemont ha dit que és un “honor” ser cap de l’executiu. Així mateix, ha sentenciat que no accepta que ningú “escapci” les institucions, i ha dit que vol continuar sent el president dels catalans. També ha argumentat que s’ha tornat a presentar a les eleccions per la resposta de l’Estat de “suspendre” les institucions catalanes i “castigar” el poble.

Al seu torn, el portaveu de JxCat, Eduard Pujol, ha proclamat que a l’Estat li agrada “massa prohibir” i que, davant d’aquest escenari, els catalans l’han d’aturar a les urnes.

JxCat ha conclòs una campanya anormal, amb el cap de llista a Brussel·les i amb un pes especial als números quatre i sis de la llista per Barcelona, Jordi Turull i Josep Rull -respectivament-, que van sortir de la presó just en començar els actes previs al 21-D.