Arrimadas: ”Només un vot pot servir per guanyar”

Albert Rivera fa una crida per convertir el cinturó roig en ”el cinturó taronja” i augura un milió de vots per a Cs

Redacció.- En el míting de tancament de campanya a Nou Barris, a Barcelona, la candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha demanat el vot dels qui dubten entre l’opció taronja i el PSC. Ho ha recalcat en un districte on, malgrat que en altres ocasions, segons Arrimadas ”s’han contagiat d’altres opcions polítiques”, en els comicis del 27-S, Cs ja va ser la força més votada. Arrimadas creu que ”només un vot pot servir per guanyar Junqueras i Puigdemont” i per tant, l’independentisme. En una mateixa línia s’ha manifestat el president del partit, Albert Rivera, que espera que Cs aconsegueixi un milió de vots el 21-D i transformi el que s’anomenava cinturó roig, ”en el cinturó taronja” ja que creu que a vegades ”cal canviar el vot” i concentrar-lo en l’opció ”útil, segura i responsable”.
Arrimadas s’ha mostrat optimista en poder guanyar el 21-D a l’independentisme i per això ha demanat altra vegada ”que ningú no es quedi a casa” perquè ”un sol vot pot servir per guanyar Puigdemont i Junqueras”. Ha recordat que la victòria ”anirà d’un grapat de vots” i que ”guanyarem si anem a votar”. Arrimadas ha recordat que és la primera vegada que es pot guanyar l’independentisme a les urnes i ha apel·lat al compromís de la generació que va votar la Constitució per repetir en esperit i estar ”a l’alçada de les circumstàncies”. Per Arrimadas cal que, en un futur, quan els fills i néts preguntin ”què vam votar el 21-D puguem dir que vam votar taronja” i per tant, dir ”alt i clar” que vam votar ”llibertat i democràcia” per Catalunya, Espanya i Europa.

La cap de llista de Cs ha fet una crida també al vot tradicionalment del PSC en barris com Nou Barris, per evitar ”jugar-se-la” amb opcions polítiques que poden acabar fent tripartits. Ha tornat a destacar que cal que les forces constitucionalistes sumin per poder fer una alternativa de govern però que cal enviar també ”un missatge clar” a la resta del món que la majoria social a Catalunya no és independentista.

En l’inici del seu discurs, davant unes 2.500 persones segons l’organització, un grup de veïns han començat una cassolada que se sentia ressonar a la plaça Major de Nou Barris. Per Inés Arrimadas aquesta és la mostra que cal un canvi per ajudar als fills a ”respectar els altres” i no ”a rebentar” els actes dels altres. Per això creu que no poden seguir governant els mateixos que ”ens han insultat”. ”Ja n’hi ha prou de tenir un govern dedicat a insultar i menystenir a la meitat dels catalans”, ha sentenciat Arrimadas. ”Catalunya som tots” ha recordat, al mateix temps que ha apel·lat a l’esforç que van fer molts en ”aixecar” Catalunya tot i venir de la resta de l’estat espanyol.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha conclòs l’acte fent també, una crida a la participació i una crida al vot útil, per a què es concentri en Cs. Rivera vol arribar al milió de vots per a la formació taronja com a vot ”segur i fiable” que suposarà el final del procés i l’inici d’una nova etapa d’unió que ha de desencadenar en un canvi també per a la resta de l’estat espanyol. Per Rivera, precisament les concessions del bipartidisme als nacionalismes han dut a l’Estat a aquesta situació i per això cal modificar-ho i aconseguir que ningú tingui privilegis per ser d’un lloc o d’un altre.

Rivera ha insistit que si guanya Cs tot tornarà ”a la normalitat” , un fet que considera que s’ha convertit en ”revolucionari” perquè que ”un govern no ens robi és la revolució, un governant respecti les lleis, és la revolució”, i per tant, està convençut que ”la gent comú” votarà per canviar Catalunya.

El president del partit ha apostat per recuperar ”la veritat, l’orgull i la dignitat” i per això ha demanat als simpatitzants que agafin tots els sentiments que van viure durant el ple del 6 i 7 de setembre al Parlament, per recuperar aquesta dignitat perduda durant els anys que ”ens han piconat”.

Rivera i Arrimadas han coincidit en vaticinar que, en cas de victòria, les famílies catalanes recuperaran la tranquil·litat i es podrà començar a treballar per superar la fractura social i reconciliar la societat catalana. Els líders del partit han fet el darrer míting de campanya a Nou Barris, a la plaça Major, on s’han concentrat simpatitzants que, malgrat el fred i el retard en l’inici, han esperat Rivera i Arrimadas, i els han rebut i acompanyats amb crits de ”presidenta”.