El PDeCAT anuncia una esmena a la totalitat als pressupostos

“No ens semblen reals i els objectius de dèficit es tornaran a incomplir”, alerta el diputat Ferran Bel

Redacció.- El PDeCAT ha anunciat que presentarà una esmena a la totalitat a la proposta de pressupostos generals de l’Estat que ha presentat aquest dimarts el ministre d’Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro. El portaveu del partit a la Comissió d’Economia al Congrés, Ferran Bel, ho ha justificat remarcant que aquest any “tampoc serà el de la reforma del finançament de les Comunitats Autònomes i corporacions locals, tal com prometia Montoro des del 2015”. Bel ha afegit que al seu partit els pressupostos no li semblen “reals” i que els objectius de dèficit “es tornaran a incomplir”. També ha afirmat que la formació demanarà “explicacions” sobre la presentació tardana dels comptes públics. I ha subratllat: “La situació a Catalunya, evidentment, no pot ser una excusa”.
El responsable d’Acció Política del Partit Demòcrata ha lamentat que, a parer del seu grup, els pressupostos no donen “resposta a les necessitats de Catalunya”. En aquest sentit, Bel ha denunciat que s’hagi pressupostat 82.000 milions d’euros de recaptació per IRPF, un 6,5% més que l’any passat, quan a l’exercici anterior “van recaptar un 1% menys del que s’havia previst’.

A parer de Bel, les estimacions d’ingressos que es presenten volen “acontentar Ciutadans”, i ha ressaltat “l’incompliment de l’Estat amb els governs descentralitzats” tot subratllant que l’any passat va ser “el pitjor dels últims 20 anys quant a inversió pressupostada a Catalunya”.

Finalment, i en referència a les polítiques de despesa, Bel ha assegurat que el reforç d’algunes polítiques, com les de dependència, “que s’incrementen a 46 milions d’euros, és un 50% del que va costar l’operació piolín”.