Segona nit de Puigdemont a la presó de Neumünster

La interlocutòria del jutge alemany constata un “risc de fuga” de Puigdemont a Bèlgica

Redacció.-  El jutge de primera instància de Neumünster ha decidit aquest dilluns allargar la detenció del president destituït Carles Puigdemont, que passarà una segona nit a la presó d’aquest municipi alemany. Puigdemont ha comparegut als jutjats aquesta tarda, i a partir de dimarts passarà a disposició del Tribunal Superior de Schleswig-Holstein, que és el que ha de decidir si accepta o no l’extradició, i determinar mesures cautelars concretes. El jutge d’aquest dilluns, de fet, s’ha limitat a identificar el líder de JxCat i traslladar el cas a la instància superior, que n’és la competent. Per ara, no hi ha data ni horari concret per a la declaració de Puigdemont al Tribunal Superior, però fonts de la fiscalia han indicat que esperen que sigui el més aviat possible.
La fiscalia ha dit que Puigdemont ha declarat de forma calmada davant del jutge, que és el que ha decidit allargar la seva estada a la presó. El magistrat, però, no ha pres cap decisió sobre l’euroordre, tasca que ha de fer el Tribunal Superior.

El diputat de JxCat, Josep Costa, ha explicat a Twitter que, segons els advocats de president destituït, encara no hi ha “resolució” i tenen 48 hores “per decidir” sobre la situació de Puigdemont a la presó.

“Risc de fuga”
La interlocutòria del jutge alemany del tribunal de primera instància on ha declarat Carles Puigdemont aquest dilluns constata un “risc de fuga” del president destituït i per això dictamina que continuï a la presó. Segons el jutge, tenint en compte que Puigdemont té residència a Brussel·les i que allà podria tenir un procés “més favorable”, el líder de JxCat té “incentius” per intentar sortir d’Alemanya. A més, el magistrat ha recordat que Puigdemont va ser interceptat mentre estava en “trànsit” direcció a Bèlgica. El document del jutge, però, aclareix que no entra en el fons de l’ordre europea de detenció, que haurà d’avaluar un tribunal superior.